Haberler

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: Bu Memlekete Kastedenler Layık Oldukları Cezayı Bulacak

15 Temmuz gecesi Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki darbe girişimi faaliyetlerine ilişkin dava, Silivri Cezaevi karşısında bulunan 26. Ağır ceza mahkemesinde görülüyor. Davaya gaziler ve şehit yakınlarının yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Sosyal Hizmetler Müdürü Süleyman Ayan ve STK temsilcileri katıldı.

Duruşmanın öğle arasında açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 'Duruşmayı takip ettik. Sanıkların savunmaları ve sorgulamaları alınıyordu. Gazetelerden okuduğumuz haberlerden dinlediğimiz 15 Temmuz ve önceki 17-25 Aralık hadisesinde ülkeye kastedenlerin Show yaptıklarını duyuyorduk. Ama burada bugün gördük ki bu ülke çok büyük bir sınav atlattı. Çok büyük bir imtihan atlattı. 15 Temmuz ve 17-25 Aralık hadiselerinde memlekete kastedenler birçok insanımızı, vatan evladımızı şehit ettiler, yaraladılar, talan ettiler, perişan ettiler. Ama sanki gökten birileri inmiş de bu hadiseleri gerçekleştirmiş gibi bunlar sanki hiçbir şey yapmamışlar gibi davranıyorlar. Asker dediğin mert olur biraz. Yaptınsa 'yaptım' diyeceksin. Af edersiniz hem yapacaksınız hem de her şeyi inkar edeceksin. Sanki gözleri kapalı, kulakları sağır, hiçbir şey görmemişler, hiçbir şey duymamışlar, hiçbir şey bilmiyorlar, saf bunlar. Yok böyle bir şey. Bu millet bunların hakettiği cezayı bulmalarını bekliyor. Tabii bir muhakeme usulü var, oluşum çerçevesinde biraz zaman alıyor ama inşallah adalet gerçekleşecek ve bu memlekete kastedenler mutlaka layık oldukları cezayı bulacaklar. Biz de bugün ve geçtiğimiz haftalarda da her hafta birkaç otobüs Ümraniye Belediyesi olarak şehit ve gazilerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına buraya ekip gönderiyoruz. Dinleyici gönderiyoruz. Arkadaşlarımız gelmek istiyor. Biz de onları ulaştırıyoruz bu davada şehit ve gazi yakınlarımızın yalnız kalmaması adına. Adalet gerçekleşsin istiyoruz. Zalimler hak ettiği cezayı bulsun istiyoruz. Allah bu memlekete bir daha böyle günler göstermesin. Şehitlerimize tekrar rahmet, gazilerimize şifa diliyorum? diye konuştu.

bu milletin değerleri olan, hakimiyeti sağlayan mahkeme heyetine ve toplumun avukatlarına karşı alaycı davranışları hoş değil.

Duruşmayı izlemeye gelen Ümraniye Karabekir Spor Kulübü Başkanı Salim Çetinkaya ise 'İlk katıldım bu duruşmaya. Sanıklar o kadar hazırlanmışlar ki zannedersin sütten çıkmış ak kaşıklar. Ama hakimlerimizin, avukatlarımızın soruları planlarını bozuyor. Kendilerini çok iyi hazırlamışlar, çok rahat tavırları var ama en can sıkıcı olay bu devletin, bu milletin değerleri olan, hakimiyeti sağlayan mahkeme heyetine ve toplumun avukatlarına karşı tavırları, alaycı davranışları, sorulara enteresan cevapları hiç hoş değil. Zaten bu bile gerçek suçluluklarını ortaya koyuyor. Allah fırsat vermesin bu memleketi bölmeye yönelik kalkışmaları bu millet sayesinde bozuldu. Bir daha da göstermesin bu memlekete böyle durumlar' dedi.

Duruşma salonunun önünde 'Ümraniye Silivri'nin takipçisi' yazılı dövizler dikkat çekerken duruşma öncesi jandarma tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Hasan Can Ümraniye Politika Güncel Haberler

title