Haberler

Ümmetin Kalbi Hamas Toplantısı"

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirilen askeri darbeye karşı kurulan "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak"'ın üyeleri, İstanbul'da düzenlediği "Ümmetin Kalbi Hamas" başlıklı basın toplantısında, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) terör örgütü listesine alınmasını kınadı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirilen askeri darbeye karşı kurulan "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak"'ın üyeleri, İstanbul'da  düzenlediği "Ümmetin Kalbi Hamas" başlıklı basın toplantısında, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin ( Hamas ) terör örgütü listesine alınmasını kınadı.

Toplantıda yapılan açıklamada, "Darbe yönetimi tarafından alınan hiç bir kararı tanımıyoruz. Bu karar da yüzlerce masumun idam edilmesi kararı gibi siyasidir" ifadelerini kullanıldı.

-Mısır'ın değil İsrail'in güvenliği önceleniyor

Hamas hakkında alınan kararın Mısır'ın değil İsrail'in güvenliğini sağlamaya yönelik olduğu belirtilen açıklamada, "Bu tavrın sadece Hamas'a karşı değil bütün Müslümanların iradesine karşı olduğu" kaydedildi.

Toplantıda söz alan İttifak liderlerinden İslam el-Gamri, "Bu karar bize yeni bir derinlik kazandırdı. Biz bu karardan halkımızın devriminin sadece zulme ve tuğyana karşı değil aynı zamanda yargının emrine sunulduğu İsrail'e de karşıdır" dedi.

-Mısır'da yargı askerin vesayeti altında

Mısır İçin Yargıçlar Hareketi kurucularından Muhammed Avad "Darbeden sonra Mısır yargısı ordunun vesayeti altına girmiştir. Asker tarafından verilen her türlü emri yerine getirmektedir. Ortaçağ'daki engizisyon mahkemeleri gibi mantıksız gerekçelerle Mısır halkına yönelik zalimane kararlar veren Mısır yargısı bununla da yetinmemiş, Mısır'ın dışında yer alan Hamas'ı da terör örgütü ilan etmiştir. Mısır yargısının böylesine uluslararası bir konuda karar verme yetkisi yoktur" şeklinde konuştu.

Mısırlı darbe karşıtı milletvekilleri tarafından kurulan meclisin başkan vekili Cemal Hişmet, "Geldiğimiz durum gösteriyor ki Mısır, yıllarca halkını köleleştiren kötü ellerin yönetimi altına girmiştir. İşte bu yönetimin bozuk yargı sistemi de, mücahit Hamas'ı terör örgütü ilan etti. Mısır halkı katillerin, hırsızların ne yönetimini ne de aldıkları kararları tanımayacaktır" dedi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, cumartesi günü Hamas hareketinin "terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer bir hüküm vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İstanbul Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title