Haberler

Ümmet Vakfı Tanıtım Programı

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya hizmet etmek amacıyla kurulan Ümmet Vakfı'nı tanıtım programı İstanbul'da düzenlendi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya hizmet etmek amacıyla kurulan Ümmet Vakfı'nı tanıtım programı İstanbul'da düzenlendi.

Fatih'teki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde düzenlenen programa, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Ümmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nizar Demirci, programda yaptığı konuşmada, "Siyonist İsrail'in 'Süleyman Mabedi' bahanesiyle Kudüs'ü Yahudileştirmeye çalıştığını", Filistinli Müslümanların ise maddi ve manevi destek yoksunluğu nedeniyle büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade etti.

"Ümmet Vakfı dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar adına Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya madden ve manen sahip çıkacak" diyen Demirci, şunları söyledi:

"Kudüs, gaspçı Yahudilerin eline düşmüştür. Yahudiler burada her türlü bozgunculuk yapmış, oranın halkını zorla yerinden etmiş ve birbirinden koparmışlardır. Düşman, Kudüs'ün Arap ve İslami kimliğini yok etme, şehri Yahudileştirme, iddia edilen Süleyman tapınağını inşa etme ve orada Müslümanların herhangi bir haklarının bulunmadığı düşüncesini yerleştirmeye yönelik çabalarından bir an bile geri durmamaktadır. Kudüs'ü işgal ettikleri ilk günden itibaren Mescid-i Aksa'nın altında kazılarını sürdürmektedir, öyle ki bu Mescid-i Aksa'nın duvarlarına ve köşelerine kadar ulaşmış ve her an çökme noktasına gelmiştir."

Bu durum karşısında dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların kalplerinin harekete geçtiğini ve Hz. Peygamber'in İsra yolculuğunu yaptığı yer olan ilk kıbleye karşı rollerini ve görevlerini sorgulamaya başladığını söyleyen Demirci, "Ümmet, düşman planlarına ve projelerine karşı durmanın yolunun ancak Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ait bir vakfın kurulmasıyla mümkün olacağını anlamıştır. Bu vakıf, sürekli ve kalıcı bir biçimde Mescid-i Aksa, Kudüs ve Kudüslülerin proje ve hizmetlerini destekleyecektir" dedi.

Filistin 1948 İslami Hareketi'nin lideri Şeyh Raid Salah da programda gösterilen görüntülü mesajında, vakıfların İslam tarihinde ve günümüzdeki önemine değinerek, Ümmet Vakfı ile İslam ümmetinin hep birlikte Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına destek olmasını sağlamaya çalıştıklarını, herkesin bu noktada yardımcı olması gerektiğini belirtti.

"Kudüs'ün kurtarılması ümmetimizin namazla dirilişiyle mümkün"

Araştırmacı yazar Abdullah Yıldız ise "Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'nın bir babanın üç evladı gibi ayrım yapmaksızın sevilmesi gerektiğini, hele bunlardan biri tutsak ise ona daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini" vurguladı.

Kudüs'ü Haçlılardan geri alan Selahaddin Eyyubi'den örnek veren Yıldız, "Kudüs'ün yeniden fethi için sabah namazlarında camilerin cuma namazında olduğu gibi dolması gerektiğini" dile getirdi.

Yıldız ayrıca "Kudüs'ün kurtarılması ümmetimizin namazla dirilişiyle mümkün" diye konuştu.

Raid Salah'ın önerisi üzerine kurulan ve merkezi İstanbul'da olan Ümmet Vakfı, Kudüs'te, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Müslüman kimliğinin korunmasıyla alakalı projeleri desteklemeyi, oradaki Müslüman Filistinlilere maddi manevi yardım etmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Yıldız İstanbul Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title