Haberler

Umman'daki Zemen Gazetesi Kapatıldı

Umman'da bir günlük gazetenin kapatıldığı, 3 çalışanı hakkında 1 ile 3 yıl arasında çeşitli hapis ve para cezaları verildiği belirtildi.

Umman basınında yer alan haberlere göre, Maskat Asliye Hukuk Mahkemesi, "yargı mensuplarının yolsuzluğa karıştığına" dair bazı yayınlar yapan Ez-Zemen gazetesinin kapatılmasına, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim el-Mameri ile 2 editörünün 1 ile 3 yıl arasında değişen çeşitli hapis ve para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkemenin, Mameri ve editör Yusuf el- Hac hakkında 3 yıl hapis, 3 bin riyal para ve 1 yıl meslekten men cezası verdiği, editör Zahir el-İbri'yi ise 1 yıl hapis ve bin riyal para cezasına çarptırdığı kaydedildi.

Zemen gazetesinde 26 Temmuz'da "Yüksek merciler adaletin elini kelepçeledi" başlıklı bir makale yayımlanmış, bundan iki gün sonra da Genel Yayın Yönetmeni Mameri gözaltına alınmıştı. Ağustos ayında da sosyal medyadaki bir paylaşımı nedeniyle gazetenin editörlerinden İbri gözaltına alınmıştı.

Yüksek Mahkeme Başkan Vekili Ali el-Numani'nin 9 Ağustos'ta ülke yargısını büyük ihlaller yapmakla suçladığı röportajın ardından da Enformasyon Bakanlığı'nın kararıyla gazetenin internet ve kağıt baskısı durdurulmuş, editör Hac gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Maskat Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title