Haberler

Umke Gönüllüleri, Komandoları Aratmıyor

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kampta, ekiplerin soğuk havaya dayanaklılığı ve olası afetlerdeki disiplinleri test edildi UMKE gönüllüleri, aldıkları eğitimle deprem sel, yaz kış demeden her şartta göreve hazır olduklarını ispatlıyor UMKE Bölge Koordinatörü.

NECAT HASAR - Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Van Bölge Koordinatörlüğünce Van Gölü sahilinde düzenlenen kamp, komando eğitimlerini aratmadı.

Deprem, sel, çığ gibi doğal afetlerin yanı sıra boğulma, mahsur kalma, trafik kazası ve kaybolma gibi vakalarda da görev üstlenen Van Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE Bölge Koordinatörlüğü, bünyesindeki sağlık çalışanlarına 4 gün teorik, 3 gün de uygulamalı eğitim verdi.

Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından Van Gölü sahilindeki Amik mevkisinde kamp kuran 24 UMKE personeli, 3 gün boyunca çadırda yaşadı.

Soğuk havada dayanıklılıkları ve olası afetlerdeki disiplinleri test edilen UMKE gönüllüleri, adeta komando eğitiminden geçti. Ekiplerin eğitimleri sonunda yaptıkları tatbikatta da deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında ve trafik kazasında araçta sıkışan yaralılar kurtarıldı.

Çalışmalarda zamanla yarışan ekipler, kısa sürede kurtardıkları yaralıları ambulans ve UMKE araçlarıyla hastaneye sevk etti.

UMKE Bölge Koordinatörü Aydoğan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte görevli UMKE personeli için gerçekleştirdikleri bir haftalık eğitimi başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Eğitime katılan tüm personelin disiplin ve dayanıklılık eğitimden geçirildiğini vurgulayan Kaya, 2011 yılında Van'da yaşanan depremlerin ardından UMKE'ye katılmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.

Kaya, özellikle Van depreminden sonra UMKE'nin bir marka haline geldiğine dikkati çekerek, ekibin depremde büyük bir tecrübe kazandığını belirtti.

UMKE'nin gösterdiği fedakarlıkla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında takdir edildiğini anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"UMKE gönüllülük esasına dayandığı için buradaki insanlar fedakarlıkla çalışıyor. Ailelerini bırakıp insanlara faydalı olmaya çalışıyorlar. Van depreminde herkes bunu çok net gördü. Sağlık personelleri UMKE'ye katılmak için her gün bize geliyorlar. Verilen eğitimlerle sayımızı il olarak 250'ye çıkardık. Bize bağlı Ağrı, Bitlis, Hakkari ve Muş illeri var. Bu illerde de eğitimlerimiz devam ediyor."

Kaya, insanlarda farkındalık yaratmak, afet ve olağan dışı durumlarda medikal müdahalede bulunacak ekipleri yetiştirmek için birtakım faaliyetlerle sağlık personelinin eğitim ve gelişimini sağlamaya çalıştıklarını bildirerek, bunun dışında bölgede farklı etkinliklerinin de olduğunu, böylece ekiplere tanışma ve kaynaşma olanağı sunduklarını dile getirdi.

-"UMKE eğitimi, komando eğitimlerini aratmıyor"

UMKE gönüllülerinin aldığı eğitimin komando eğitiminden bir farkı olmadığını kaydeden Kaya, eğitime katılan gönüllü 24 sağlık çalışanının tamamının 90 puan üzeri bir başarı yakaladığını söyledi.

Kaya, "İnanıyorum ki ekibimiz, aldığı eğitimle çok sayıda hayat kurtarabilecek bir güce ulaşmıştır. Böylesi ulvi bir görevde bulunmak için üstün cesaret gösteren ekibimizi kutluyorum" dedi.

UMKE'ye gönüllüsü Dr. Muhammed Aldemir ile Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Cihat Uz ve Ender Duran da insanlara faydalı olmak amacıyla UMKE'de yer aldıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını söylediler. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Van Gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title