Haberler

UMKE Gediz'de Yaralı Kurtarma Tatbikatı Yaptı

Güncelleme:

UMKE, Kütahya'nın Gediz ilçesinde, kömür madeninde hasta ve yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar illerini kapsayan 15. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Kütahya'nın Gediz ilçesinde hasta ve yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Gediz Devlet Hastanesi'nde "arama kurtarma" konulu seminerin ardından Murat Dağı'ndaki maden ocağında senaryo gereği yaralanmış işçilerin kurtarılması ve ambulanslara taşınması tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta, vaka tespiti yapan ekipler triaj uygulaması gerçekleştirip, timleri yaralılara yönlendirdi. Yaralılar, bulundukları yerlerden dikkatlice çıkarılarak, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

15. Bölge Koordinatörü Dr. Cem Güre, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin afet görmeden önce yapmış olduğu hizmetleri kesintisiz olarak devam ettirebilmesi için kurulan afet çadırını faaliyete geçirdiklerini belirtti.

Güre, "2 bin 320 metre yükseklikteki Murat Dağı'nın şartları tatbikat için çok elverişli. Aynı zamanda linyit işletmeleri bakımından maden bölgesi olan Gediz'de, yaşanması muhtemel maden kazaları için 'Maden Kazalarında Medikal Yaklaşım Tatbikatı'nı uygulamaya soktuk" diye konuştu. - Kütahya

Kaynak: AA / Güncel

murat dağı Eskişehir Kütahya gediz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title