Haberler

Umke'den Nazilli Devlet Hastanesi'nde Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Nazilli Devlet Hastanesi'nde yapılan hasta kurtarma tatbikatı aslını aratmadı.

Nazilli Devlet Hastanesi'nde kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer (KBRN) ve yangın tatbikatı yapıldı. Hastanede yapılan geniş kapsamlı tatbikata UMKE'den 45, AFAD'dan 10, NAKUT'dan 5 ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden de 15 olmak üzere toplam 75 personel katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü AFED ve UMKE Sorumlusu İsmail Çelebi, yaptığı açıklamada; "Tatbikatımızın amacı İl sabit Afet planı kapsamında gündemimizde yer alan son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak. Yangını ve kimyasalla ilgili KBRN vakalarını bir arada işlemeyi öngördük. İtfaiyecilerimiz tatbikat gereği trafoda patlama sonrası çıkan yangından etkilenen ve yaralanan hastaları hastanenin çatı katından itfaiyecilerimiz ile AFAD ekibimiz iple iniş sistemi ile indirdiler. Diğer 16 yaralımızı ise UMKE ekiplerimiz ilk müdahalelerini yaptıktan sonra tıpbi uç noktaya ötürdüler. KBRN vakasında da ekiplerimiz kimyasal vakalara maruz kalan hastalarımıza da müdahale edip hastanemizin kurulu ve çalışır vaziyette olan dekomantasyon ünitesine sevkini gerçekleştirip burada yıkama işlemleri yapıldıktan sonra karantinaya alınmış olan servislere nakledildiler" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title