Haberler

Umke'den Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tatbikattan görüntüler

İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ayşe Sonay Sel'in açıklamaları - Bolu'da, senaryo icabı heyelan nedeniyle göçen evin altında kalan 1'i hamile 3 kişi, UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı

Bolu'da gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatında, senaryoya göre heyelan nedeniyle göçük altında kalan 1'i hamile 3 kişi, UMKE ekipleri tarafından çıkartıldı.

Bolu Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Abant Tabiat Parkı'nda bulunan alanda kamp kurdu. 3 gün süren kamp döneminde teorik bilgilerini tazeleyen ekipler, aynı zamanda çeşitli etkinlik ve tatbikatlar da gerçekleştirerek tecrübelerini arttırmaya yönelik çalışma yaptı.

Kampın son gününde senaryo gereği, Abant Tabiat Parkı içinde bulunan bir yaylada meydana gelen heyelanda 3 bina göçtü.

Bir yayla sakini göçen evleri kontrol ettiği esnada evin altında 1'i hamile 3 kişinin kaldığını görünce durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine hızlı bir şekilde olay yerine gelen UMKE, çevrede güvenlik önemli alarak yaralıları önem sırasına göre göçük altından çıkartarak ambulanslarla hastanelere sevk etti.

Basın mensuplarına tatbikat hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ayşe Sonay Sel, amaçlarının yaşanabilecek afetler karşısında her zaman hazırlıklı olmak olduğunu ifade ederek, "Bolu UMKE'nin rutin tatbikatlarından birisini yapıyoruz. Abant mevkisinde bir göçük altında kalan 3 yaralıyı çıkarttık. Bu tatbikatlar sayesinde gerçek vakalarla karşılaştığımızda neleri yapabileceğimizi görmüş oluyoruz. Daha fazla tecrübe kazanmış oluyoruz. Böylelikle de gerçek olaylarda daha faydalı olabileceğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.

Sel, Bolu UMKE bünyesinde toplam 58 gönüllünün bulunduğunu bildirerek, bu tatbikata katılan 24 kişinin 3 gün boyunca Abant'ta kamp yaparak doğal ortamda konakladıklarını ve hem teorik hem de uygulamalı eğitimler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title