Haberler

Umke'den Akhisar'da Nefes Kesen Tatbikat

Manisa, İzmir ve Uşak illerini kapsayan 18. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tatbikatı, Manisa’nın Akhisar ilçesinin Çağlak mevkisinde yapıldı.

Manisa, İzmir ve Uşak illerini kapsayan 18. Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tatbikatı, Manisa'nın Akhisar ilçesinin Çağlak mevkisinde yapıldı. 17 Eylül gününe kadar sürecek eğitim kapsamında bugün sunum eşliğinde gerçekleştirilen olası bir uçak kazası sonrası yaralılara müdahale, yaralıların kurtarılması ve sevkiyatı Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından başarıyla canlandırıldı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinin Çağlak mevkisinde gerçekleştirilen Manisa'dan 33, İzmir'den 19 ve Uşak'dan 17 olmak üzere 69 UMKE personelinin katıldığı tatbikatı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca, Akhisar Diş Hastanesi Baştabibi Dt. Hüseyin Tavlı, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği İdari ve Mali İşler Müdürü Mazhar Esendağ ve çok sayıda daire müdürü ve protokol üyesi izledi.

UMKE'nin Sağlık Bakanlığı tarafından 2004 yılında kurulduğunu ve Manisa'da kurulum çalışmalarının 2005 yılında başladığını belirten Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, "Burada görev yapan arkadaşlarımızın hepsi gönüllüdür. Kimileri hastanede laboratuvar teknisyeni, hemşire, Acil Tıp Teknisyeni arkadaşlarımız var. Mesailerinden fedakarlık yaparak pazartesi gününden itibaren perşembeye kadar burada kamp yapacaklar. Arama kurtarma eğitimleri, 4x4 ambulansların sürüş teknikleri, gece yürüyüşleri, gece yaralı bulma, nokta bulma gibi çalışmalar yapıyorlar. Bu tatbikatımızda bir uçak kazasına müdahalede UMKE ekiplerinin rolünü gördük, neler yaptığını gördük. Sayın valimizin katılması ayrıca bize gurur verdi. Sağolsun bize her konuda destek oluyor" dedi.

UMKE faaliyetinin gönüllü ve bedelsiz faaliyet olduğunu ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, şöyle konuştu: "Doğrusu tüylerim diken diken oldu. Öncelikle şunu belirtmek lazım, Allah başımıza vermesin. Gerçekten çok acı bir olay ama bunlar yaşanıyor, yaşandığını hepimiz biliyoruz. Sizleri gerçekten kutlamak istiyoruz, ya tiyatro kabiliyetiniz yüksek ki öyle olmadığını biliyoruz ya da işinizi çok ciddiye alıyorsunuz. Onun için gerçekten her türlü teşekkürü, her türlü kutlamayı hak ediyorsunuz. Üstelik bu UMKE faaliyetinin gönüllü ve bedelsiz faaliyet olduğunu fahri bir faaliyet olduğunu biliyoruz. Doğrusu böyle olunca iş daha samimi oluyor ve daha ciddi ele alınıyor. Ellerinize sağlık, gönüllerinize sağlık gerçekten çok mutlu oldum. Elbette bu çalışmaların olup bittiğini biliyorduk ama birebir görmek benim içinde zihin açıcı oldu."

Yapılan tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen bir uçak kazasının ardından yaralıların kurtarılması, ilk müdahale ve sevkiyatlarının yapılması canlandırıldı. Akhisar Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kazazede yolcuları canlandırdığı tatbikatta 69 UMKE ekibinin başarılı performansı protokol üyelerinden tam not aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Akhisar İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title