Haberler

Umke 15. Bölge Tatbikatı Gediz'in Murat Dağı'nda Başladı

Sağlık Bakanlığı UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri 15. Bölge Tatbikatı Kütahya'nın Gediz Murat Dağı Termal Turizm Merkezi’nde başladı.

Sağlık Bakanlığı UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri 15. Bölge Tatbikatı Kütahya'nın Gediz Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'nde başladı.

UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri 15. Bölge illeri olan Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar temsilciliklerinden 150 kişilik kurtarma ve sağlık personeli, tatbikat yapmak üzere Kütahya'nın Gediz ilçesinde bir araya geldi.

Gediz'e gelen UMKE 15. Bölge ekiplerine, Gediz Devlet Hastanesi'nde öğle yemeği verildi.

Yemeğin ardından Gediz Belediye Kültür Merkezi'ne geçen ekiplere ilk önce bir eğitim semineri verildi.

Seminerde ekiplere, "Maden Kazalarında Medikal Yaklaşım", "Hastane Afet Planları ve Tatbikatı", "Kış Şartlarında Hayatı İdame" konularında bilgiler verildi.

Burada Dr. Murat Buttan tarafından Hastane Afet Planları ve Tatbikatı konularında, Acil Tıp Uzmanı Dr. Emine Kadıoğlu tarafında Maden Kazalarında Medikal Yaklaşım ve Tıbbi Tedavi konularında tüm ekiplere bilgilendirmeler yapıldı.

Seminerden sonra kış ve doğa tatbikatı bölgesi Murat Dağı'na hareket eden UMKE 15. Bölge ekipleri, geceyi Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ndeki Kızılay Kampı'nda geçirdiler.

UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri 15. Bölge Koordinatörü Dr. Cem Güre, Gediz'de üç gün sürecek olan tatbikat programında, Murat Dağı'nda "Kış Şartlarında Hayatı İdame", Gediz Devlet Hastanesi'nde de "Hastane Afet Planları ve Tatbikatı", "Maden Kazalarında Medikal Yaklaşım ve Tıbbi Tedavi" konularında uygulamalı tatbikatlar yapılacağını söyledi.

2 bin 320 metre yükseklikteki Murat Dağı'nın Kış Şartlarında Hayatı İdame tatbikatı için çok elverişli bir merkez olduğunu belirten UMKE 15. Bölge Koordinatörü Dr. Cem Güre, aynı zamanda linyit işletmeleri bakımından maden bölgesi olan Gediz'de muhtemel yaşanması beklenen maden kazaları için Maden Kazalarında Medikal Yaklaşım tatbikatını uygulamaya soktuklarını ifade etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Dağı Kütahya Termal Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title