Haberler

Ümit Uysal'dan Kırcami Açıklaması

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami’de imar plan süreçlerini tamamlanmasını ardından kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan bölge muhtarlarına parselasyon çalışmasının da açık ve şeffaf şekilde gerçekleşeceğini belirterek, “Milletin hakkı ve hukuku dışında hiçbir kavram bana heyecan vermez. İnşallah sonuca yaklaşıyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami'de imar plan süreçlerini tamamlanmasını ardından kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan bölge muhtarlarına parselasyon çalışmasının da açık ve şeffaf şekilde gerçekleşeceğini belirterek, "Milletin hakkı ve hukuku dışında hiçbir kavram bana heyecan vermez. İnşallah sonuca yaklaşıyoruz" dedi.

Muratpaşa'da bin 481 futbol sahası büyüklüğünde, 10 mahalleyi içine alan Kırcami'de 30 yıllık planlama sürecinin dün Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle tamamlanmasının ardından bölge muhtarları Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Muhtarlar ziyaret için Başkan Uysal'ın her çarşamba gerçekleştirdiği 'randevusuz görüşme' saatlerini tercih etti.

Uysal çalışmalar hakkında bilgi verdi

Ziyarette Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Topçular Muhtarı Nazif Alp, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeşilova Muhtarı Ahmet Akcan, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Antalya Şube Başkanı ve Kızıltoprak Muhtarı Mustafa Yılmaz ve mahalle muhtarları yer aldı. Kırcami'nin planlaması sürecine ilişkin son gelişmeleri paylaşan Uysal, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararla Kırcami'de artık planlama sürecinin tamamlandığını söyledi. Bu aşamadan sonra bölgenin parselasyon çalışmasını yapılacağını aktaran Başkan Uysal, "Binlik planlarla ilgili meclis süreçleri devam ederken bizler parselasyon için, 18 uygulaması için zaten çalışıyorduk" diye konuştu.

Başkan Uysal'dan teşekkür

Bölgenin 25 bin ve 5 bin ölçekli planlarında yapılan revizyonlar, bölgede açılacak yeni yollar, kavşaklar nedeniyle parselasyon çalışmasında 3 tur geçtikleri bölgeler olduğunu aktaran Uysal, "Bu noktada şunun altını çizmem gerekiyor, revizyon imar planlarına ilişkin alınan kararlarda bizleri çok rahatlatan, önerilerimizi olumlu bulup, her aşamada katkı veren Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açık ve şeffaf

Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: "Ama artık geldiğimiz aşamada tatlı bir telaş içinde olduğumuz söyleyebilirim. Hafta sonu dahil çalışıyoruz. Son noktaya geldik. Yaptığımız parselasyon çalışması sonucunda herkes kendi parselinin neden orada olduğunu, neden şurada olduğunu görecek. Bu kurala açıkça uygulanması için çalışıyoruz. İşin mantığını, hukukunu herkes bilecek. Yüzde 100 ortama hakim olacak. Bizi artık tanıyorsunuz, tüm bunlar da açık bir şekilde, son derece şeffaf olacak. Benim milletten başka hesap vereceğim hiçbir yer yok. Milletin hakkı ve hukuku dışında hiçbir kavram bana heyecan vermez. İnşallah tamamına yaklaşıyoruz. Bundan sonra da problem çıkacağını zannetmiyorum."

Eylül ayında Büyükşehir'de olacak

Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nce yapılacak parselasyonun Büyükşehir Belediye Encümeni'ne gönderilmek durumunda olduğunu belirterek Eylül ayında çalışmayı Büyükşehir'e göndermeyi planladıklarını aktardı.

"Yeni kente bizim kadar Antalya'da yaşayanların da ihtiyacı var"

Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Akcan, Muratpaşa'da 8 mahallenin tamamı ve Fener ve Çağlayan Mahalleleri'nin belli bölümlerini içine alan bölgenin 30 yıldır 'bugün git yarın gel' şeklinde devam eden, davalarla ardı arkasını kesilmez bir planlama süreci yaşadığını söyledi. Kırcami sakinlerinin bugün artık çağın tarım uygulamalarının gerisinde kalan seralarında, verimsiz hale gelmiş ve yoğun toprak üzerinde marul, maydanoz, roka ve tere ekerek hayatta kalmaya çalıştığını anlatan Muhtar Akcan, şunları söyledi: "Artık, Kırcami halkı da modern şehircilik uygulamalarıyla planlı ve programlı, sosyal donatı alanlarıyla, insanca yaşama koşullarını yaratıldığı bir yer de yaşamak istiyor. Kırcami'de inşa edilecek bu yeni kente bizim kadar Antalya'da yaşayanların da ihtiyacı var." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Akcan Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title