Haberler

Ümit Ülkü Şampiyonluğunu İlan Etti

Tecrübeli takım kaptanı Ümit ÜlkÜ en iyi parkur derecelerini elde ederek, en iyi zaman ve birincilik kupalarını kaldırdı.

Tecrübeli takım kaptanı Ümit ÜlkÜ en iyi parkur derecelerini elde ederek, en iyi zaman ve birincilik kupalarını kaldırdı. Benzerine az rastlanacak başarısıyla Ülkü, takımını da Türkiye Tırmanma Takımlar Şampiyonluğu'na taşıdı.

2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 6. ve son ayağı 30 Ağustos'ta Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde koşuldu. Eskişehir Otomobil Sporlar Kulübü (ESOK) tarafından düzenlenen yarış Kaynaşlı Dipsizgöl köyü ile Topuk Yaylası arasında 6 kilometre uzunluğundaki parkurda iki çıkış üzerinden yapıldı. Düzce Valisi Ali Fidan'ın startını verdiği Bolu dağındaki ilk tırmanma yarışına Ülkü Motorsport Takımı, rekor sayıda tam 8 sporcu ile katıldı. Kategori 4'e 3 sporcu ile katılan takım bu kategoride 2 kupa elde etti. Takım kaptanı Ümit Ülkü son yarışta da öncekiler gibi hem en iyi zamanı elde edip hem de kategorisini birinci olarak tamamlamayı başardı. Şampiyon sporcu 2. çıkışta 3.54.192'lik derece ile yarışın en iyi zamanını elde etti.

ZAFER BAYRAMI'NDA GELEN ŞAMPİYONLUK

Ülkü bu sezon bütün yarışlara katıldığı Porsche 997 Gt3'ü ile Zafer Bayramı'nda zafere ulaştı. Bu kategoride Pegasus Racing takımından Hakan Yuva Fiat Punto S1600'ü ile ikinci, Ülkü Motorsport'tan Bilal Saygılı Porsche 991 Gt3 ile üçüncü oldu. Aynı kategoride Ülkü Motorsport takımından Ahmet Mutlubaş dördüncü sırada yer aldı. Kategori 3'te Ülkü Motorsport takımından İsmet Toktaş 8.12.516'sn ile yarışı birinci olarak tamamladı. Bu kategoride Refik Bozkurt ikinci, Pegasus Racing'den Yavuzhan Cabbaroğlu ise üçüncü oldu. Kategori 2'de Ülkü Motorsport'tan Galip Atar 8.38.601'sn ile birinci, Semih Erkal ikinci, Cem Şit ise üçüncü oldu. Kategori 2'deki diğer Ülkü Motorsport sporcuları; Melih Tarhan altıncı, Berna Şensoy yedinci oldu. Kategori 1'de Burak Başlık birinci, Ülkü Motorsport adına yarışan genç pilot Engin Apaydın ikinci, Gürkal Menderes ise üçüncü oldu. Yarış sonunda Düzce Valisi Ali Fidan dereceye giren sporculara kupalarını takdim etti.

Büyük heyecana ve rekorlara sahne olan 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nda Ülkü Motorsport Takımı Kaptanı Ümit Ülkü altı yarışın dördünde parkur rekoru kırıp, ikisinde de yarışın en iyi derecesini elde ederek otomobil sporlarında benzerine rastlanmayan bir başarı elde etti. Bu özel günde Ümit Ülkü 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası Kategori 4 Şampiyonu olurken, takımı Ülkü Motorsport da Türkiye Tırmanma Takımlar Şampiyonu oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ali Fidan Kaynaşlı Türkiye Düzce Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title