Haberler

Ümit Kocasakal'dan Hükümete Sert Eleştiriler

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Köln'de Türkiye Gençlik Birliği'nin düzenlediği toplantıda AK Parti'yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve eski Bakan Egemen Bağış'ı eleştirdi.

Almanya'nın Köln kentinde, Türkiye Gençlik Birliği TGB'nin düzenlediği toplantıda İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, AK Parti'yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve eski Bakan Egemen Bağış'ı sert şekilde eleştirdi. Köln Üniversitesi'nde yaklaşık bin kişiye hitap eden Kocasakal, bugünkü olayların anlaşılabilmesi için tarihin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Ümit Kocasakal, AK Parti'nin olayları çok farklı yansıttığını ileri sürdü. Türkiye'de hukukun yara aldığını belirten İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gün mutlaka yargılanıp cezaevine gireceğini iddia etti. Kocasakal'ın hedefinde, bir tapede Kuran'ın Bakara suresiyle alay ettiği iddia edilen eski Bakan Egemen Bağış da vardı.

'TWİTTER'İ ENGELLEYEN MAHKEME KARARI YOK'

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ümit Kocasakal şunları söyledi: 'Biliyorsunuz Atatürk Orman Çiftliği'nde ucube bir başbakanlık binası yapılıyor, mahkeme kararına rağmen. Şu çelişkiye bak, Twitter ile ilgili olarak, 'mahkeme kararı var' deyip ona sığınıyor. Öbür tarafta var olan bir mahkeme kararını tanımıyor. Bu nasıl iştir' Buraya gelmeden tüm günümü adliyede geçirdim. Hiç öyle yansıdığı gibi değil. Twitter'a erişimi engelleyen hiçbir mahkeme kararı yok. Başbakan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki başbakanlık binası için 'Gücünüz yetiyorsa engelleyin, açılışı da yaparım, otururum da' diyor. Ben buradan sesleniyorum; gücümüzün nasıl yeteceğini, hukukun gücünün ne olduğunu yakında anlayacaksın ve göreceksin. Senin açılışını dahi yapmadan girip oturacağın tek yer cezaevi olacak.?

GOOGLE MÜSLÜMANLARI

Eski Bakan Egemen Bağış'ı da eleştiren Ümit Kocasakal, 'Sonsuza kadar bir halkı kandıramazsınız. Bazı şeyler ortaya çıktı, sizler de izliyorsunuzdur. Google Müslümanlarını duyuyorsunuz. 'Ben sallarım iki ayet' diyor. Yani düşünebiliyor musunuz' Kuran'ın bir suresi ile rezil biçimde alay eden adam dışa karşı kendini başka türlü gösteriyor. Orada sadece sure ile alay etmek değil, bakın dikkatlerden kaçtı o, bir çok insan fark etmedi. Güya dini bütün o Bakan ne diyor biliyor musunuz? Bizim aramızda, 'Hayırlı cumalar' denir ya, o 'Hayırlı cimalar' diyor. Şu ahlaksızlığa bakın. Cima biliyorsunuz cinsel ilişki demek. Bu milleti böyle kandırıyorlar.? diye konuştu.

'SON KULLANMA TARİHİ DOLDU'

'KAZANIN DOĞURDUĞUNA İNANDIN DA ŞİMDİ ÖLDÜĞÜNE NEDEN İNANMIYORSUN'

Konuşmasının büyük bölümünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ayıran Ümit Kocasakal, Erdoğan'ı küresel güçlerin iktidara getirdiğini iddia etti. Kocasakal sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bunlar aslında bu iktidarın zekası vs. değil. Bugün yine ekranlarda esiyor, gürlüyor. O gördüğünüz, konuşan Recep Tayyip Erdoğan değil. O, küresel gücün bir yansıması. Konuşan o değil, içine girmiş olan ve onu buralara taşımış olan küresel şeytandır o konuşan. Aslında bugün söylediği bazı şeylerde gerçeklik payı var. Diyor ki, 'Küresel güç bize operasyon yapıyor, bizi götürecek vs.' Tamam güzel, doğru. Seni oraya o iktidara kim getirdi. Yine o küresel güç getirdi. O zaman Nasrettin Hoca'nın dediği gibi; kazanın doğurduğuna inandın da şimdi öldüğüne neden inanmıyorsun. Her şeyin bir son kullanma tarihi vardır. Senin son kullanma tarihin doldu. Onu küresel efendinin süpürmediği o deliğe Türk milleti süpürecek.'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda TGB Avrupa Başkanı Tunç Akkoç ile TGB Köln Başkanı Can Burak Naz da birer konuşma yaptılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Recep Tayyip Erdoğan Ümit Kocasakal Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title