Haberler

    Ümit Karan: Fenerbahçe Darmadağın Olur

    Yıllarca Galatasaray formasıyla sayısız gole imza atan Kral Ümit Karan Galatasaray Fenerbahçe derbisini Sporcope'a değerlendirdi.

    Yıllarca Galatasaray formasıyla sayısız gole imza atan Kral Ümit Karan Galatasaray Fenerbahçe derbisini Sporcope'a değerlendirdi. Hem Gençlerbirliği formasıyla hem de Galatasaray'dayken Fenerbahçe ağlarını bolca sarsan Ümit Karan "Bu maçın Galatasaray için ayrı bir önemi var. Sneijder ve Muslera özel hazırlandı. Fenerbahçe Braga'dan sonra Galatasaray'a da yenilirse darmadağın olur" dedi.

    ÖZEL RÖPORTAJ - Yakup Çınar

    Derbi maçla ilgili ne düşünüyorsun. G. Saray'ın kazanması için neler yapması gerekiyor?

    Galatasaray açısından sezonun en zor maçı. Maç öncesinde, dezavantajları çok sarı kırmızılıların.Ancak uzun zamandır taraftarlarla arası açık olan Umut Bulut'a, belki de bu sezon ilk kez 50 bin kişinin dolduracağı tribünlerden, inanılmaz destek gelecek.

    Umut'un psikolojik durumunu da eklediğinizde ve bir de bu maç Fenerbahçe derbisiyse, olumlu anlamda, farklı bir performans ortaya koyabilir Umut Bulut.

    Cumartesi günü yapılacak mali genel kurul da önemli. Yaşanacak her olumsuz olay ve çıkacak olumsuz karar, futbol takımını da olumsuz etkiler.

    Galatasaraylı futbolcular için bu maçın ayrı bir anlamı var. Sneijder bu maça özel hazırlandı, Hakan Balta aynı şekilde. Bu maç kazanıldığında, taraftarla da araları düzelecek sarı kırmızılı futbolcuların, bunun bilincindeler. Takımın motivasyonu önemli.

    Bununla birlikte ne olursa olsun derbiye Fenerbahçe favori çıkacak, Ancak ; bu akşam ki Braga maçı önemli...! Fenerbahçe, Braga'ya elenir, ligde de Galatasaray'a da yenilirse, o çok övülen Fenerbahçe darmadağın olur. Şampiyonluk yarışında da dengeler Beşiktaş'ın oldukça lehine gelişir...

    Umut zor bir dönemden geçiyor? Taraftar tepkiliydi ama bu maçtan sonra tutumları değişecek onunla ilgili ne söylemek istersin?

    Az önce de söylediğim gibi evet Umut çok zor zamanlar geçiriyor. Taraftarla arası kötü, uzun zamandır gol atamıyor ve tabi babasını kaybetti.Ancak hayatında en çok destek alacağı maç olacak bu derbi. Ekstra bir motivasyon yaşayıp, derbiye damga vurabilir.

    Galatasaray'da yine teknik direktör değişikliği oldu bu olumlu yansır mi?

    Futbol takımlarında teknik direktör değişikliği genelde, oynanacak ilk maça olumlu yansır. Ancak bu durum şu an için geçerli değil. Riekerink elbette önemli bir futbol adamı, araştırdığım kadarıyla. Ama bu takıma akademisyen bir teknik adamın değil, yarışmacı bir teknik adamın gelmesi gerekirdi. Bu demek değildir Galatasaray kaybedecek...! Galatasaray bu maçı kazanabilir, berabere de bitirebilir, sonuçta her zaman Galatasaray - Fenerbahçe derbileri farklıdır. Alınacak 1 veya 3 puanda Riekerink'in etkisi olmayacak.

    Derbide Galatasaray'da kim ön plana çıkar?

    Sneijder bu maça özel hazırlandı ve çok motive olduğuna eminim. Performansını merak ediyorum. Umut Bulut'un da ne yapacağı önemli. Muslera'nın göstereceği performans da takımı aynı şekilde etkileyecektir

    Sneijder'in Galatasaray futbol takımını yönettiği iddia ediliyor. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun?

    Herkesin tanıdığı, izlediği, bildiği bir Hollandalı teknik adam gelseydi o zaman bu sorunuza yanıtım tabi ki hayır olacaktı. Ancak bu isim Riekerink olunca, zaten sorunun cevabı için de saklı.

    Derbi maçla ilgili skor tahminin nedir?

    Çok derbi oynadım ve izledim. Galatasaray'ın da, Fenerbahçe'nin de çok büyük oranla favori olduğu maçları biliyoruz. Her zaman favoriler kazanmıyor derbilerde; Hele ki bu derbi Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyse. Maç içinde yaşanacak anlık değişimler, kırmızı kart, penaltı, kendi kalesine gol ve her türlü hata, kazananı belirleyecektir...

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title