Haberler

Ümit Besen'den "15 Temmuz Demokrasi Bayramı Marşı"

SALİHA ÖZDEMİR - Arabesk müzik sanatçısı Ümit Besen, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkisini, "15 Temmuz Demokrasi Bayramı Marşı" isimli yeni eseriyle ortaya koydu.

Ümit Besen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin başarısız olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Allah'ım bir daha böyle ihanetlerden, kalkışmalardan ve terör saldırılarından bizleri korusun. Unutamayacağımız, kabus gibi bir gecenin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris'teki suikast girişiminden sağ salim kurtulup havalimanından millete seslenişi, kararlılığı ve dik duruşu halkımıza öyle bir güç verdi ki gerçekten o gece tarih yazdık." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe girişimine karşı duruşlarının, birliğin en güzel örneği olduğunu aktaran sanatçı, halkın dik duruşuyla da gurur duyduğunu kaydetti.

Besen, TBMM'nin darbe girişimine karşı vatan, millet aşkıyla birbirine kenetlendiğine dikkati çekerek, "Polisimizin ve şerefli ordumuzun başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere şerefli subayları, astsubayımız şehit Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımızla, ölümden korkmayan, cesur bir millet olarak dünyaya vatan sevgisini, birliği ve beraberliği gösterdik." ifadelerini kullandı.

Marşlarla büyüdüğünü dile getiren Besen, şöyle devam etti:

"O geceden sonra bir sanatçı olarak nasıl duygulanmam? Nasıl bir marş yazmam? Her gün televizyonlarda olayların acımasızlığını ve halkımızın dik duruşunu izliyor, duygulanıyorum. Halkın askeri gücünün kendine çevrilmesi çok acı. Demokrasi savaşımızın marşını, bir duygu patlamasının sonunda kaleme alıp, notaya dökerek, bir sanatçı olarak içimi döktüm."

Besen, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek, eserini Yenikapı'da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde seslendireceğini aktardı.

Ümit Besen'in "15 Temmuz Demokrasi Bayramı Marşı" eserinin sözlerinin bir kısmı şöyle:

"Bütün millet el ele, köprüde caddelerde/Tanklara, uçaklara, atılan bombalara/Göğsünü siper etti, bütün millet el ele/Türkiyem, Türkiyem ay yıldızlı bayrağım/15 Temmuz akşamı demokrasi bayramım."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ümit Besen Marmaris Kültür Sanat Haberler

title