Haberler

Ulusoy Fethiye'de Müjde Verdi

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulunun Fethiye'deki tanışma ve kaynaşma yemeğine katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy acentelerin büyük sıkıntısı olan D1-D2 yetki belgesi sorununu İç işleri ve Ulaştırma bakanlarıyla görüştüğünü ilgili komisyonların kurulduğunu sorunun kısa süre içinde çözümleneceğini bildirdi.

TÜRSAB Batı Akdeniz Seyahat Acenteleri Birliğinin Fethiye'de Boğaziçi Restorantta düzenlediği tanışma ve kaynaşma yemeğine yoğun ilgi oldu. Köyceğiz ile Kaş arasındaki seyahat acente yetkililerinin katıldığı yemeğe TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Fethiye Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya ve seyahat acenteleri yetkilileri katıldı. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'a en eski ve merhum üyelerin fotoğraflarının sunulduğu gece de Fethiye TÜRSAB'ın yaklaşık 25 yıllık faaliyetleri de 10 dakikalık sine vizyon eşliğinde sunuldu. TÜRSAB Batı Akdeniz Seyahat Acenteleri Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya yaptığı konuşmada "Turizm Bakanlığı verilerine göre 2014 yılında bölgedeki yabancı turist sayısındaki artışın yüzde 4, iç turizmde de bu orandan daha yüksek bir artış gerçekleştiğini artışın sebeplerinin başında bölgemizin güneşi, denizi, kumu yanında tarihi ve doğal güzelliklerininde etkisi olduğunu genel başkan Başaran Ulusoy liderliğinde enerjisinin büyük bir kısmını ülkemizin ve bölgemizin doğal güzelliklerine korunması, tarihi zenginliklerinin açığa çıkarılarak sergilenmesi için harcadığını bunu ayasofya müzesi, topkapı sarayı, özellikle de Pamukkale ve İstanbul arkeoloji müzesindeki çalışmalarında görmek mümkündür" dedi. Kaya "Bölgesel yürütme kurulu olarak Köyceğiz ve Demre arasında bulunan 2 Vali, 5 kaymakam ve 71 tanesi Şube olmak üzere toplam 253 acenteye hizmet vermekteyiz" diyerek, bu bölgelerde bulunan tarihi ve doğal güzelliklerin korunması, açığa çıkarılması ve sergilenmesiyle Fethiye Kayaköy'de bulunan Rum Ortodoks kiliselerinin gerekli tedbirler alınarak yeniden ziyarete açılması hususunda başkanımız Başaran Ulusoy'un Kültür ve Turizm Bakanlığı nezlinde girişimde bulunmasını arzu etmekteyiz"dedi. Süleyman Kaya "Türzim faaliyeti hizmet sektörü içinde acenteciliğin zor bir faaliyet olduğunu da hatırlatıp haksız rekabetin en acımasız yasa dışı faaliyetlerin tespiti ve cezalandırılmalarının da zor olduğunu kendi içinde haksız rekabetle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

ULUSOY D1-D2 SORUNU ÇÖZÜMLENECEK

Soğuk algınlığı nedeniyle oldukça rahatsız olmasına rağmen Macaristan'dan Fethiye'ye gelen Türsab Genel Başkanı Başaran Ulusoy güçlükle konuşurken Fethiye'de meslektaşlarının birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini görmekten büyük memnunluk duyduğunu söyledi. Başaran Ulusoy Fethiye'den her zaman destek gördüğünü de söyleyerek "Bugün taşımacılıkta önemli belki ama bundan 40 sene önce müşteri önemli değildi, araç önemliydi. O aracı almak için 3 sene 4 sene bekliyorduk. Şimdiyse onlar bekliyorlar. Dolayısıyla müşterinizin kıymetini bilin. Fiyatları da aşağı çekin. Müşterilerden paraları fazla almayın. Sene 70 senesi otobüs aldım, kalorifer yok. Kalorifer yok çünkü klima yok. Şimdi tuvaleti var, mutfağı var, şoför istirahatı var. Ama siz araç kıymetli olduğu zaman müşteriyi unuttunuz. Müşteriyi unutmamanız lazım. Müşteri o topluluk. Bugün ise küçülen bir yerde en önemli topluluk burası. Onun için kıymetini bilin. Değerli meslektaşlarım ben 2 tane müjde vermek istiyorum size. Bunlardan bir tanesi; Mahalli İdarelere talimat verilmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından. Artık TÜRSAB önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan genelge ile UKB'nin içine resmen giriyor. Artık derdimizi anlatabileceğiz. Geçen hafta Ulaştırma Bakanı ile konuştum. Cuma günü toplantı yapıldı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve acentelik hizmetleri ile ticari amaçla otobüs ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı ve acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen butonlardaki D1, D2 için şu anda üzerimize kayıtlı herhangi bir problem kalmayacak. Ben bunun sözünü Fethiye'de veriyorum" dedi. Bu eziyetin kaldırılacağını söyleyen Başaran Ulusoy "Turizme yeteceğiz, evimizi biz ipotek vereceğiz, elemanı biz çalıştıracağız. Kendi elemanından yolcu almayacaksın. Bu Patagonya'da bile yok. Sorunu anlattık, dinlediler ve Bakan'ın talimatı ile komisyon Cuma günü kuruldu. Önümüzdeki günlerde buna bir formül bulunacak. Zaten gazetelerdede okuyorsunuz. Kanun değişikliği ile bunların hepsini çözmüş oluyoruz"dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Akdeniz Fethiye ulusoy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title