Haberler

Uluslararası Zeytinyağı Tadımcıları Ayvalık'a Uğramadan Geçmedi

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenecek 10. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması’na jüri üyesi olarak katılmak üzere Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü zeytinyağı tadım uzmanları, Ayvalık’ın zeytin ve zeytinyağını tattı.

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenecek 10. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması'na jüri üyesi olarak katılmak üzere Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü zeytinyağı tadım uzmanları, Ayvalık'ın zeytin ve zeytinyağını tattı.

Uluslar arası zeytin ve zeytinyağı tadım uzmanları Edremit Ticaret Odası'nın davetlisi olarak Ayvalık'a geldiler.

Zeytindostu Derneği'nden Müge Nebioğlu, Tayvan'dan Ellan Wu, Yunanistan'dan Manolis Salivovas, İtalya'dan Aldo Manzini, İngiltere'den Johny Madge gibi dünya çapında tanınan tadımcılarla Ayvalık'ın Altınova Mahallesi'nde ; Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Tadım Uzmanı Hüseyin Bozkurt'u ziyaret eden heyet, Bozkurt'tan bölgenin zeytin ve zeytinyağı üretimi hakkında bilgiler aldılar.

Hüseyin Bozkurt'un kendi firması tarafından ürettiği zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin tadan dünyaca ünlü tadımcılar Ayvalık'ın zeytinyağının kalitesi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Zeytindostu Derneği olarak bu yıl 10'uncusu yapılacak yarışma kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden tadım uzmanlarının Türkiye'ye gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Hüseyin Bozkurt, bu organizasyonla dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının üretildiği Kuzey Ege'nin sesinin bir kez daha duyulacak olduğunu belirtti.

Ülkesinde ve dünyada tadım uzmanlığı konusunda söz sahibi olan Yunanistanlı Manolis Salivovas, Kuzey Ege ve çevresindeki zeytin üretiminin Ege Adaları ile aynı kalitede olduğunu ve bu yüzden de başta Ayvalık olmak üzere Midilli ve Edremit zeytinyağlarının tam bir şifa kaynadığı olduğunu söyledi.

Salivovas bunun nedeninin de Kazdağları eteklerinde oksijeni bol koşullarda yetişen zeytin ağaçlarının bölge halkı tarafından sevgi dolu bir titizlikle bakılıp korunmasından kaynaklandığına inandığını belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Bozkurt Edremit Türkiye Ayvalık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title