Haberler

Uluslararası Zeugma Film Fetivali" Başlıyor

Gaziantep'te 3 9 Kasım'da gerçekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı seçkin filmler sinemaseverlerle buluşacak Festival kapsamında sinema sanatçısı İnanır'a "Yaşamboyu Onur Ödülü" verilecek.

Gaziantep'te 3-9 Kasım'da gerçekleştirilecek "Uluslararası Zeugma Film Festivali" yarın başlıyor.

Kırkayak Sanat Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında yerli ve yabancı seçkin filmler Gaziantepli sinemaseverlerle buluşacak.

Sinema sanatçısı Kadir İnanır ve yazar Ahmet Ümit'in katılımıyla yarın Şirehan Oteli'nde gerçekleştirilecek festivalin tanıtım toplantısının ardından saat 19.00'da Büyükşehir Belediyesi Devlet Tiyatrosu Onat Kutlar Salonu'nda gerçekleştirilecek galada, İnanır'a "Yaşamboyu Onur Ödülü" verilecek.

Ferit Ginol Quarter'in müzik dinletisi sunacağı etkinlikteki ödül töreninin ardından, başrolünde Kadir İnanır'ın oynadığı 1987 yapımı Şerif Gören filminin gösterimi yapılacak.

Festival kapsamında 4 Kasım Salı günü PrimaMall Prestije sinemalarında "Bir Ses Böler Geceyi" filminin gösterimi öncesinde yönetmen Ersan Arsever ve Ahmet Ümit'le "Edebiyat ve Sinema" başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. Ayrıca Gaziantep H Tipi cezaevinde yönetmen Murat Saraçoğlu, oyuncu Mesut Akusta ve senarist Serkan Tarhan'ın katılımıyla "Deli Deli Olma" filmi gösterilerek, söyleşi yapılacak.

Bu yıl İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen Filmekimi, Zeugma Film Festivali'nin yabancı film programını üstlenecek.

Filmekimi, Zeugma Film Festivali ve Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğiyle yapılacak gösterimler, 13. Filmekimi paralelinde düzenlenecek.

Festival kapsamında Fransız Kültür Merkezi, Norveç Büyükelçiliği ve İKSV'nin desteklediği 16 yabancı uzun metrajlı film sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca 15 yerli yapım uzun metrajlı film de yönetmen ve oyuncularıyla Gazianteplilerin karşısına çıkacak.

Festivalin belgesel bölümü Documentarist ve Hamiş Suriye Kültür Evi desteğiyle düzenlenecek.

Pek çok belgeselin Türkiye ilk gösterimlerinin yönetmenlerinin katılımıyla gerçekleştirileceği festivalin belgesel bölümü, ulusal ve uluslararası belgesellerle zenginleştirilmiş farklı temalarda 19 belgeseli kapsıyor.

Festivalin kısa filmler bölümünde ise Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nin "Hisar Kısa Film Seçkisi ve Vicdan Filmleri Film Seçkisi" olmak üzere 30'u aşkın kısa filmin seyirciyle buluşması sağlanacak.

Festivalin konukları arasında Kadir İnanır ve Ahmet Ümit'in yanı sıra Ersan Aarsever, Erol Mintaş, Feyyaz Duman, Aziz Çapkurt, Hüseyin Karabey, Murat Düzgünoğlu, Emel Çelebi, Güliz Sağlam, Aybel Altunç ve Bingöl Elmas gibi oyuncu, yönetmen ve sanatçılar bulunuyor.

Uluslararası Zeugma Film Festivali film gösterimleri ise 5 Kasım Çarşamba gününden itibaren Gaziantep, PrimaMall Prestige, Avşar Sineması, Sinepark Nakıpali ve Cinemaximum olmak üzere 4 sinemanın festival salonlarında gösterime başlayacak. - Gaziantep

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadir İnanır Gaziantep Zeugma Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title