Haberler

Uluslararası Yatırım Zirvesi - Kurtulmuş -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah 2015 seçimlerinde Türkiye'de AK Parti, anayasayı yapacak bir çoğunlukla parlamentoya gelecek, anayasayı yapmak için kolları sıvayacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah 2015 seçimlerinde Türkiye'de AK Parti, anayasayı yapacak bir çoğunlukla parlamentoya gelecek, anayasayı yapmak için kolları sıvayacak" dedi.

Kurtulmuş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, artık Türkiye'nin cumhurbaşkanını bir takım seçkinlerin, bir takım elitlerin kapalı kapılar ardında belirlemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletin kimi istiyorsa, gönlünden ve zihninden kimi geçiriyorsa onu seçeceğini aktaran Kurtulmuş, böylece Türkiye'nin çok önemli bir demokratik eşiği atlamış olacağını kaydetti.

Birilerinin, halka doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçtirmek istemediğini vurgulayan Kurtulmuş, söz konusu kişilerin bir takım oyunlar tezgahladığını ancak seçim zaferi ile birlikte antidemokratik teşebbüslerin geride kaldığını dile getirdi. "İnşallah 2015 seçimlerinde Türkiye'de AK Parti, anayasayı yapacak bir çoğunlukla parlamentoya gelecek, anayasayı yapmak için kolları sıvayacak" diyen Kurtulmuş, 28 yılda Türkiye'de 32 bin kişinin terör nedeniyle öldüğüne dikkati çekti. Kurtulmuş, 7 bin hükümet görevlisinin de bu süre zarfında şehit olduğuna işaret etti.

- "Kriz beklentileri, seçim sonuçlarıyla ortadan kalktı"

Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin, 2002-2012 arasında tek kelimeyle makroekonomisindeki başarıyı ortaya koyduğunu belirterek, Türkiye'nin borçluluk miktarı ve kalkınma oranlarında oldukça başarılı bir noktaya geldiğini söyledi.

Türkiye'nin mayıs ayından beri üst üste bir takım operasyonlara maruz kaldığını anlatan Kurtulmuş, bu operasyonları yöneten, yönlendiren ve alet olan içerideki ve dışarıdaki çevrelerin, Türkiye'de ekonomik kriz beklentisinde olduğunu vurguladı. Bu durumun kısmen ekonomi üzerinde etkili olduğunun altını çizen Kurtulmuş, seçim sonrası kriz beklentilerinin de ortadan kalktığını kaydetti.

Türkiye'nin iki haftalık süreç içerisinde yaklaşık 42,6 milyar dolar ekonomik kazanç elde ettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Faizler düşmüştür, devletin iç borçlanma senetlerinde ciddi şekilde değer artışı olmuştur, döviz kurunun aşağı hareketiyle özel sektörün Türkiye'deki dış para açığı Türk parası olarak aşağı çekilmiştir. Dolayısıyla kriz beklentileri seçim sonuçlarıyla ortadan kalkmış ve Türkiye ekonomisi 2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde çok olumlu sinyallerle yoluna devam edeceğini göstermiştir" diye konuştu.

Türkiye'nin artık dünyadaki enerji hatlarının hepsinin ortasında bulunan önemli bir ülke olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Suriye meselesinin de barışçıl bir biçimde çözülmesiyle Türkiye, bütün bölge ülkelerinin de gücünü alarak hep beraber dayanışma içerisinde, topyekun bir kalkınma süreci içerisine girecek" görüşünü de paylaştı.

-numan kurtulmuş

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title