Haberler

"Uluslararası Yaşlı Bakım Kongresi"

Güncelleme:

İzmirde gerçekleşen "Uluslararası Yaşlı Bakım Kongresi"nde Doğu Akdeniz Üniversitesi de yer aldı.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davetli konuğu olarak çalıştaya katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Geriatri Fizyoterapistleri Derneği tarafından, 21-23 Kasım 2012 tarihleri arasında "1. Uluslararası Katılımlı Yaşlı Bakım Modelleri ve Rehabilitasyon Turizmi Kongresi" ile "3. Geriatrik Fizyoterapi Kongresi" gerçekleştirildi. İzmir'deki bu kongrelere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin evsahipliği yaptı. Kongrelerde, yaşlılara yönelik çeşitli toplantılar düzenlendi ve kapsamlı bir çalıştay raporu hazırlandı.

Kongrenin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğullar, Sosyal politikalar açısından Türkiye'nin geldiği noktanın küçümsenemeyecek düzeyde olduğunu, konuyu önemsediklerini ve en çok bütçeyi ayıran bakanlık olduklarını belirtti. Bu alana ayrılan bütçenin 2002 yılında 1 milyar 376 milyon lira iken rakamın bu yıl 19 milyara çıktığını vurguladı.

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi de, yıl sonuna kadar engelliler ve yaşlılar ile ilgili yönetmelik çalışmalarını tamamlamak istediklerini söyledi.Geriatri Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuray Kırdı ise yaşlanan nüfusun gelişmiş ülkeler düzeyinde hizmet alabilmesi için gerekli sağlık politikalarını oluşturmanın önemine dikkati çekti.

"Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyonda Disiplinlerarası Yaklaşım" isimli panele DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç konuşmacı olarak katıldı ve bu konudaki ekip çalışmasının önemini anlattı.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu "Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Turizmi ve Uluslararası İşbirliği" çalıştayına katılarak Kıbrıs'ın ileri yaş turizm uygulamalar için iklimin, doğanın, denizin, kumun özellikleri açısından, ses ve hava kirliliğinin olmaması özellikleriyle Balneoterapi ve özellikle Talassoterapi açısından çok uygun bir ülke olduğunu altyapının güçlendirilmesi ve erişilebilirlik bağlamında çalışmaların tamamlanması ile özellikle ara sezonda Adanın Turizm potansiyelinin yükseleceğini belirtti. Prof. Dr. Hülya Harutoğlu Sağlık Fakültesinde ileri yaş Rehabilitasyon uygulamaları için donanımlı meslek gurupları yetiştirdiklerini ve ekip çalışması bilinciyle bu alanda istihdam edebileceklerini söyledi.

Bu projenin gerçekleşmesi için TC Bakanlıklar, Geriatri Fizyoterapistler Derneği ve üniversitelerden gelecek olan kurumsal desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı. KKTC'de bu yeni açılımın önemsemesi, benimsenmesi ve gerekli politikaları oluşturması durumunda ülke ekonomisine önemli bir katmadeğer katacağını söyledi. Harutoğlu son olarak hem Sağlık Bilimleri hem de Turizm Fakülteleri'nin yer aldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin misyonu gereği, böyle bir oluşuma insan kaynağı, danışmanlık ve bilimsel bağlamda her zaman destek vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Hülya Harutoğlu Fatma Şahin İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title