Haberler

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, uyuşturucu madde kullanımının daha fazla cana sebep olmaması ve hayattan silinmesi için topyekün bir mücadelenin gerekliliğini bildirdi.

Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, uyuşturucu madde kullanımının daha fazla cana sebep olmaması ve hayattan silinmesi için topyekün bir mücadelenin gerekliliğini bildirdi.

Tamer, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, dünya üzerinde insanlığı tehdit eden en önemli problemlerden biri olan bağımlılığın en tehlikeli ayağının uyuşturucu madde kullanımı olduğuna işaret etti.

Sigarayla başlayan bağımlılık sürecinin özellikle erken yaşlarda hızlı bir şekilde uyuşturucu madde kullanımına dönüştüğünü ifade eden Tamer, yapılan araştırma ve istatistiki sonuçlara göre madde kullanım yaşının 11'e kadar gerilediğini vurguladı.

Türkiye'nin büyük bir uyuşturucu trafiğinin geçiş noktasında yer aldığını belirten Tamer, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin de maddi kaynak olarak kullanmakta olduğu bu maddelerin bir şekilde engellenmesi ve yeni bağımlılıkların önlenmesi için toplumsal duyarlılığın daha fazla olması gerekmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin başta kendilerine sonra da toplum hayatımıza zarar verecek madde kullanımlarından korunması adına, ilk görev ailenin olmakla birlikte medyadan siyasete, emniyetten eğitimcilerimize kadar çok geniş yelpazede kişiye önemli görevler düşmektedir. Uyuşturucu madde kullanımının daha fazla cana sebep olmaması ve hayatımızdan silinmesi için topyekün bir mücadele şarttır. Bu noktada tüm kesimlerin daha fazla duyarlı olmalarını ve bu mücadeleye destek vermelerini ümit ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title