Haberler

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Azizoğlu Açıklaması

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türk halkının seçimlerde Türkiye’yi kaosa götürmek için tüm güçlerini kullanan dış ve iç mihraklara en sert tepkiyi gösterdiğini söyledi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türk halkının seçimlerde Türkiye'yi kaosa götürmek için tüm güçlerini kullanan dış ve iç mihraklara en sert tepkiyi gösterdiğini söyledi.

Türkiye'de var olan demokrasi kültür ve yaşamı ile Batı toplumlarının demokrasi algısını değerlendiren Azizoğlu, "Anadolu insanının farklı etnik yapı, mezhep, kültür ve siyasi görüşü farklıdır. Fakat demokrasi anlayış ve algısı aynıdır. Dünyanın örnek alacağı tam demokratik ve evrensel normlarda demokrasiyi hazmetmiş bir anlayış ve yaşam şeklidir" dedi.

Anadolu insanının Türkiye'de siyasi aktörlerin tüm olumlu ve olumsuz düşünce ya da eylemlerini sessiz ve bilgece analiz ettiğini ve tek karar merciinin kendisi olduğunu sandıkta net ve tartışmasız bir kararlılıkla ortaya koyduğunu belirten Azizoğlu, "Bunun en somut örneği son seçimlerde vuku bulmuştur. Ülkeyi kaoslara götürmek için tüm güçlerini kullanan dış ve iç mihraklara en sert tepkiyi göstermiştir. Millet ve devletin bölünmez bütünlüğünü halk iradesi ile ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Azizoğlu, özellikle İslam coğrafyasındaki tüm ulus ve devletlerin heyecanla Türkiye'nin genel seçimlerini izlediklerini ifade ederek, "Tartışmasız tam demokratik ve özgür iradesi ile halkın bu demokrasi sınavından hemen hemen olaysız çıkmasını onlar da mutlulukla ve heyecanla karşılamıştır. Neredeyse tüm Batı toplumları görsel ve yazılı medyasında yapılan hain ve kötü amaçlı 'Türkiye de demokrasi yok. Diktatörlükle yönetiliyor' şeklindeki alçak propagandasına birçok Batı toplumlarında olmayan halk iradesinin tam ve eksiksiz yansıtıldığı seçimler sona ermiş, seçimlerden sonra siyasi partiler ve toplum halk iradesine tartışmasız teslimiyetle ülke sorunlarına çözüm üretmeye devam ederek şer odaklarının istek ve arzularını kursağında bırakmıştır" dedi.

Azizoğlu, kurumlarına bağlı 29 ülkeye mensup üniversite rektörleri ile tüm akademisyenlerin Türkiye'nin yakın tarihteki ekonomik, diplomatik başarısı ve Türkiye'nin barış ile huzur atmosferini yakalamasını da takdirle izlediklerini ve ülkelerinde de örnek teşkil etmesinin arzu ve çalışmaları içerisinde olduklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Hikmet Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title