Haberler

"Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri" -

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansınca (TDKB) düzenlenenen "Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri" etkinlikleri kapsamında Türk dünyası sinemacıları üç gün boyunca Eskişehirlilerle buluşacak.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansınca (TDKB) düzenlenenen "Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri" etkinlikleri kapsamında Türk dünyası sinemacıları üç gün boyunca Eskişehirlilerle buluşacak.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, Türk dünyasından güzel sinema örneklerinin Eskişehir'de paylaşıldığını ve ileriye yönelik güzel işbirlikleri olacağını söyledi.

Küreselleşmenin "yeryüzünün farklı bölgelerinde yaşayan insanlar, toplumlar ve devletler arasındaki iletişim ve etkileşim derecesinin giderek artması" şeklinde tanımlandığına dikkati çeken Tuna, şöyle konuştu:

"Bizimle aynı değerlerden beslenen kardeşlerimizi tanıma noktasında maalesef eksiklerimizin olduğunu özellikle Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde daha iyi fark ettik. Mesela Batı sinemasını yakından takip eden insanımız, kendi dünyasına yabancılaşmıştır. Bu yabancılaşma maalesef sinema sanatı ve sektöründe de devam etmektedir. Çin Seddi'nden Akdeniz'e uzanan geniş coğrafyada yeşeren yüksek medeniyetimize ortak emek ve çabanın ürünü olarak sinema ayna tutabilir ümidindeyiz. Sinema ile milyonlarca insanın bakış açısına insani değerlerimizden engin hoşgörü anlayışı katabiliriz. Türk dünyası olarak 250'yi aşan uluslararası etkinliğe imza attık. Türk dünyasının farklı renklerini, her beğeniye ve kesime hitap eden etkinliklerle bir araya getirdik. 24-27 Şubat tarihlerinde ise Türk dünyası, turkuaz renginde buluşacaktır.

Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri ile ortak duygularımız, acılarımız, tarihimiz sinemaseverlerin katılımıyla sinema estetiğinde yeniden ifadesini buluyor. Filmleri seyredenler, farklı renk ve güzelliklerin birleşerek aynı milli ahenkle ses verdiğine tanıklık edecek."

- Konuk sanatçılar

Sinema sanatçısı Eşref Kolçak ise Vali Tuna ve etkinliği düzenleyenl teşekkür etti.

Türki sinemacılardan Hocakulu Narlıyev de çok şanslı olduğunu belirterek, "Türkiye'ye gelip giderim, çok sayıda işler yaptık. Ayrıca ortak film yaptık. Bu sefer biz biraz daha fazla geldik. Hepimizin, Türki cumhuriyetleri sinemacılarının isteği daha fazla birbirimizi tanımamız ve birbirimize yakın olmamız. Birbirimizin kültürünü, tarihini tanıyarak sinema üzerinden yakınlaşabileceğiz. Bugüne kadar Sovyetler Birilği zamanında Türki cumhuriyetleri düşündüğümüzde sadece Orta Asya'daki devletleri düşünürdük. Bugünlerde daha genişliyoruz ve daha değişik Türki cumhuriyetleri tanıyoruz" ifadesini kullandı.

Uluslararası Turkuaz Sinema Günleri, 27 Şubat Perşembe gününe kadar devam edecek. Türk dünyasından 20 sinema filminin gösterime sunulacağı etkinlikte yurt dışından 20, yurt içinden 50 konuk Eskişehir'de ağırlanacak.

Ayrıca atölye çalışmaları ve çeşitli paneller düzenlenecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Güngör Azim Tuna Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title