Haberler

Uluslararası Türkiye İran Kültür Sanat Etkinlikleri"

Uluslararası Türkiye İran Kültür Sanat Etkinlikleri, 16-30 Haziran'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak.

Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Ressam Orhan Doğru ve İranlı sanatçı Emir Afşani tarafından, İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin desteğiyle düzenlenen etkinliklerin açılışı 16 Haziran'da "Türkiye-İran Sanatçıları Karma Resim-Kaligrafi-Heykel Sergisi" ile yapılacak.

İran Modern Sanatlar Müzesi'nin önde gelen sanatçılarının ve 85 Türk sanatçının katıldığı sergide, dört gün boyunca çeşitli paneller düzenlenecek ve performanslar sergilenecek.

17 Haziran'da İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, İran Kültür Bakanı Sanat Muavini Ali Muradhani, İran Kültür Müsteşarı Hasan Seferkani, İran Çağdaş Sanat Müzesinin Başkanı Mecid Mollanuruzi ve Sanatçı Ali Şirazi'nin katılımıyla Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Konferans Salonu'nda panel düzenlenecek.

Hasan Hüseyin Nejad'ın kaligrafi, Efkan Beyaz'ın resim, Azimet Karaman'ın heykel sergisi 18 Haziran'da gösterilecek.

19 Haziran'da Alireza Ağamiri'nin Pers resmi ve minyatür, Belgin Onar Durmaz'ın baskı resim, Raziye Kianuş'un ve Durmuş Ali Akça'nın resim eserleri bir arada görülebilecek.

20 Haziran'da da Evren Tural'ın deneysel tipografi, Necmettin Yağcı'nın ve Cafer Necibi'nin heykel çalışmaları sergilenecek.

16 Haziran'da açılacak Türkiye-İran Sanatçıları Karma Resim-Kaligrafi-Heykel Sergisi ise 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çankaya Belediyesi Durmuş Ali Türkiye İran Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title