Haberler

Uluslararası Topkapı Koşusu'nu Toormore Kazandı

İstanbul'da dün başlayan, dünyanın önemli ekürilerinin ve başarılı safkanların start aldığı Uluslararası Yarış Festivali sona erdi.

İstanbul'da dün başlayan, dünyanın önemli ekürilerinin ve başarılı safkanların start aldığı Uluslararası Yarış Festivali sona erdi. Festivalde günün en önemli yarışı olan Topkapı Koşusu'nu Godolphin Ekürisi'nin sahibi olduğu, Richard Hannon'ın antrenesindeki Toormore, jokeyi James Doyle ile kazandı.

Uluslararası Yarış Festivali'nin uzun yıllardır en prestijli yarışlarından olan Topkapı Koşusu'nda bu yıl 3+ yaşlı 7 İngiliz atı start aldı. Avrupa'nın en önemli mil koşularından olan ve dünya genelinde birçok ünlü yarış kanalından da naklen yayınlanan Topkapı Koşusu'nda zafere bu yıl Godolphin Ekürisi'nin sahibi olduğu, Richard Hannon'ın antrenesindeki Toormore, jokeyi James Doyle idaresinde uzandı. Birincilik ikramiyesi 270 bin Euro, toplam ikramiyesi ise 459 bin Euro olan koşu, çim pistte 1600 metrede gerçekleştirildi. Sonucu merakla beklenen koşuda Toormore'un ardından ikinciliği Deniz Kurtel'in Perfect Warrior isimli safkanı elde ederken, Hülya Yıldırım'ın sahibi olduğu Yıldırımbey üçüncü, Toormore'un antrenör ekürisi olan Shifting Power da dördüncü oldu.

Geçtiğimiz yıl üçüncü olduğu Topkapı Koşusu'nda bu yıl kazanan Toormore için koşunun bitiriş derecesi 1.35.71 olarak kayıtlara geçerken, farklar 2.5 boy-boyun-4 Boy şeklinde sonuçlandı.

2 yaşlılığında İngiltere'de şampiyon tay seçilen ve geçtiğimiz yıl Topkapı Koşusu'nda start alıp 3. olduktan sonra İngiltere'de başarılı yarışlarına kaldığı yerden devam eden Toormore, bu yıl Godolphin forması ile Topkapı Koşusu'nda elde ettiği galibiyetin ardından kariyerinin 14. startında 6. birinciliğine ulaştı.

Koşuyu kazanan Godolphin Ekürisi adına Jonathan Mills'e ödülünü. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Dr. Nihat Pakdil verdi. Winner Circle alanında düzenlenen törende Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Necati Demirkol, kazanan tayın antrenörü Richard Hannon'a, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Atığ da jokey James Doyle'a plaketlerini verdiler.

Törene, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci ile YKK Üyesi ve TJK Eski Başkanları'ndan Behçet Homurlu da katıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

James Doyle İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title