Haberler

Uluslararası Silifke Kültür Haftası

Silifke Belediyesince 43'üncüsü düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri başladı.

Silifke Belediyesince 43'üncüsü düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri başladı.

İlk olarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, burada yaptığı konuşmada, belediye tarafından organize edilen etkinliği önemsediğini bildirdi.

Etkinliğin 43 yıldır yapıldığını anımsatan Cinbir, "43 yıl önce bu etkinlik yapılırken bir araya gelinmiş, birlikte oturulmuş, birlikte düşünülmüş. Bütün kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin destekleri, fikirleri, düşünceleri alınarak yıl yıl gerçekleştirilip bu yıla kadar getirilmiştir. Bu önemlidir. 43'üncüsünü yapıyorsak eğer burada istişare olduğu için, önem verildiği için buraya kadar getirilebilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut da etkinliğin ilk kez 1974 yılında Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaya başlandığını, 1996 yılında ise isminin Silifke Kültür Haftası olarak değiştirildiğini kaydetti.

Yaşanan terör olayları ve şehitlerin olması nedeniyle konserlerin iptal edildiğini ifade eden Turgut, şunları söyledi:

"Biz bu festivalin düzenlerken 'Toplumun tüm kesimleriyle nasıl bir festival düzenlenir?' diye istişare ettik. Ortak görüş kültür ve sanat ağırlıklı olmasıydı. Tabii festivalimizin alışılmış bir konsepti var. Bir hafta boyunca akşamları konserler olurdu. Ama bu sene bir değişiklik yaptık. Biliyorsunuz memleketimizin başında bir terör belası var. Her gün şehitlerimiz geliyor. Tabii biz günlük hayatımıza devam edeceğiz, moralimizi bozmayacağız ama bir taraftan da yüreğimiz yanıyor. O sebeple bu festivalde akşam konserlerini iptal ettik. Onun yerine tiyatro gösterilerini koyduk. Bu da insanlarımızın tiyatroyu sevmesi için bir fırsat."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, daha sonra halk oyunları ve yöresel gösteriler sunuldu.

Kortej yürüyüşüyle devam eden Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri, 26 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Turgut Silifke Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title