Haberler

Uluslararası Projede İlk Durak Kağıthane

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede gerçekleştirilecek olan projede sosyal ağların gençler üzerindeki olumlu olumsuz etkileri araştırılacak. Projenin ilk uygulama yeri ise Kağıthane'de bulunan Ahmet Çuhadar Ortaokulu olacak.

Teknolojinin giderek gündelik yaşamın her alanını kapsaması olumlu olduğu kadar olumsuz yönleri de beraberinde getiriyor. Özellikle internet ortamındaki sosyal ağların gençler üzerindeki etkileri son dönemde dünyada tartışılır oldu.

Bu kapsamda Kağıthane, sosyal ağların gençler üzerindeki etkilerini araştırmak üzere oluşturulan uluslararası bir projeye ev sahipliği yapıyor. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Portekiz, Litvanya, Yunanistan, Romanya ve Avusturya'nın katılımıyla oluşturulan proje kapsamında sosyal ağların gençler üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri araştırılacak. Araştırma sonuçlarına göre olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması yönünde yeni metotlar geliştirilecek.

Projenin dünyadaki ilk uygulama yeri Ahmet Çuhadar Ortaokulu seçildi. Dünyanın farklı ülkelerinden bu amaçla gelen 10 öğretmen 3 gün süresince Kağıthane'de kalarak gençlerle görüşecek ve sosyal ağların olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması için çözüm arayışına girecek. Toplam 5 yıl sürecek projenin ikinci durağıysa 2016 yılının Ocak ayında Yunanistan olacak.

Projenin startını Kağıthane'de veren yetkililer Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı da makamında ziyaret etti. Projenin gönüllü destekçisi olan Kağıthane Belediyesi, yabancı öğretmenlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında rol üstleniyor.

Ahmet Çuhadaroğlu Ortaokulu Müdürü Fevzi Karaca ile beraber ziyarete gelen yabancı öğretmenler Kağıthane Belediyesi'nin eğitime sağlamış olduğu destekler konusunda bilgilendi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, " Y ve Z nesli olarak tabir ettiğimiz çocuk ve gençler internet aracılığıyla bilgiye artık anında erişme imkanına sahip. Ancak internette sadece bilgi yer almıyor. Birçok zararlı etkileri olan platformlar da söz konusu. Özellikle sosyal ağlar kullanım alanına göre çok faydalı olabildiği gibi çok tehlikeli ortamlara da dönüşebiliyor. Çocuk ve gençler vakitlerinin çoğunu internette geçiriyor. Gençleri iyi ve faydalı olana yönlendirmek, onları kötü ortamlardan uzak tutmak da velilere ve biz idarecilere düşüyor. Bu kapsamda projeye Kağıthane Belediyesi olarak destek veriyoruz" dedi.

Ziyaret sonunda gelen yabancı misafirlere Başkan Kılıç tarafından Kağıthane'nin simgelerinden 'Lale Figürü' hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Kılıç Yunanistan Kağıthane Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title