Haberler

Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Erzurum'da Yapıldı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası, 19-20 Aralık'ta Erzurum'da yapıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası, 19-20 Aralık'ta Erzurum'da yapıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 22'nci Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası'na, Türkiye'nin yanı sıra Slovenya, Slovakya, Macaristan, Fransa, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan, Yunanistan, Ukrayna, Hindistan ve Özbekistan'dan 58 sporcu katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, Palandöken'de çok başarılı bir Uluslararası Alp Disiplini Kayak Kupası düzenlediklerini ve müsabakaların artarak devam edeceğini vurguladı.

Organizasyona katılan sporculara teşekkür eden Yarar, "Çıtayı her zaman biraz daha yukarı taşıyacağımızı söylemiştik ve çıtamız, 2026 Olimpiyatları'nı alıncaya kadar yükselmeye devam edecek. Çocuklarımızın burada madalya aldıklarını görmek hedefimize doğru kararlı adımlarla ilerlediğimizin bir göstergesidir. İnşallah bu çocuklarımızı, EYOF 2017, dünya şampiyonaları ve olimpiyat kürsüsünde de görmek istiyoruz. Bu amaçla antrenör, gençler ve ailelerle birlikte yoğun bir biçimde çalışacağız" şeklinde konuştu.

Palandöken Kupası ile ilgili olarak Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Doç. Dr. Fatih Kıyıcı ise yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimizde en köklü değişikliği yarışma sistemlerimizde yaptık. Kayak yarışmalarının lig usulünde düzenlenmesi ile sporcularımıza daha fazla yarışa katılarak daha fazla tecrübe ve rekabet imkanı sağlandı. İki gün süren yarışmalar sonrasında seçilen milli takım sporcularımız ülkemizi 22. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kupası'nda temsil ettiler. Ayrıca 25-27 Aralık tarihlerinde ise U14 ve U16 K1 açılış yarışmalarını da Erzurum'da düzenleyeceğiz" dedi.

İki gün süren yarışmaların sonuçları şu şekilde:

1. gün (Erkekler)

1- Eman Emric (Bosna Hersek)

2- Jan Jakubco (Slovakya)

3- Emre Şimşek (Türkiye)

1. gün (Kadınlar)

1- Maria Kırkova (Bulgaristan)

2- Jade Mattazi (Fransa)

3- Özlem Çarıkçıoğlu (Türkiye)

2. gün (Erkekler)

1- Eman Emric (Bosna Hersek)

2- Benjamin Szollos (Macaristan)

3- Serdar Deniz (Türkiye)

2. gün (Kadınlar)

1- Maria Kırkova (Bulgaristan)

2- Kseniya Grigoreva (Özbekistan)

3- Jade Mattazi (Fransa) - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayak Federasyonu Palandöken Erzurum Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title