Haberler

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, uluslararası öğrenciler akademisinde konuşarak, "Hepiniz, eğitimlerinizi tamamlayıp ülkelerinize döndüğünüzde, ülkemizin birer gönüllü elçisi olacaksınız. Dünyanın ihtiyaç duyduğu barış ve hoşgörüyü sizler tesis edeceksiniz" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, uluslararası öğrenciler akademisinde konuşarak, "Hepiniz, eğitimlerinizi tamamlayıp ülkelerinize döndüğünüzde, ülkemizin birer gönüllü elçisi olacaksınız. Dünyanın ihtiyaç duyduğu barış ve hoşgörüyü sizler tesis edeceksiniz" dedi.

Uluslararası Öğrenci Akademisi açılış programına, Dündar'ın yanı sıra, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı adına Selman Bayer, Başbakanlık Başmüşavirliğinden istifa ederek Bursa'dan AK Parti Milletvekili aday adayı olan Cemalettin Kani Torun, ve çok sayıda davetli ile, üniversite ve doktora eğitimi gören yaklaşık 150 yabancı öğrenci katıldı.

Osmangazi Belediyesi'nin desteği ile, Bursa'da eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl 3'sü gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak kültür ve eğitim hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Yazarlar Birliği ve Yurt Dışı Türkler Akraba toplulukları başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğin amacının, dünya barışına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Dündar, "Dostluk, barış ve adalet duygusu bizim temelimizde, mayamızda var. Bizler, bu tür etkinliklerle bu kardeşliği yeniden tesis edip, dünyaya barışına katkı sağlamak istiyoruz. Sizler, burada aldığınız eğitimler sonrası gittiğiniz yerlerde buna katkı sağlayacaksınız" dedi.

Öğrencilerden, sahip oldukları imkanları çok iyi değerlendirmelerini isteyen başkan Dündar, "Okul dışında, bu tür kültürel faaliyetler insanın gelişim ve iletişiminin güçlenmesine katkı sağlayan en önemli faaliyetlerdir. Bu gün başlayan program çerçevesinde, farklı kültürleri tanıyacaksınız. Bu kültürel faaliyetlerin sağladığı katkı ile, dünyaya dostluk, barış ve kardeşliği sizler getireceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı temsilcisi Selman Bayar, yurtdışından yaklaşık 15 bin civarında öğrencinin ülkemizde eğitim gördüğünü, ülkemizin ilmi, edebi ve kültürel zenginliklerinden faydalanma imkanı bulduğunu söyledi.

Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe, bu tür etkinliklere verdiği desteklerden dolayı Başkan Mustafa Dündar'a çok teşekkür ederken, Başbakanlık eski Baş Müşaviri Necmettin Kani Torun'da, öğrencilere, eğitimlerinin ardından ülkelerine dönmelerini, ülkelerinin gelişimine katkı sağlamalarını istedi. Torun, "Burada kültürümüzü tanıyıp öğreneceksiniz. Yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuracaksınız. Bu dönemlerde kurulan dostluklar ömür boyu sürer. Sizler, ülkelerinize döndüğünüzde bizlerin birer gönüllü elçisi olacaksınız" dedi.

Yaban öğrenciler adına bir konuşma yapan, Tataristanlı misafir doktora öğrencisi Aliya Sharafullina, önce kendi ülkesini tanıttığı sempatik konuşmasıyla beğeni topladı. Kendilerine böyle bir imkanı sağlayanlara teşekkür ettiği konuşmasının sonunda, Hazreti Peygamberimizin, 'İlim Çin'de de olsa gidip alınız' hadis-i şerifini, 'Bizim Çinimiz Burası' sözüyle bitirmesi, salondakiler tarafından coşkuyla alkışlandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Kani Torun Mustafa Baki Efe Mustafa Dündar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title