Haberler

Uluslararası Öğrenci Buluşması"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CBÜ bahçesindeki öğrencilerin stantlarından detay görüntüler CBÜ Rektörünün konuşması "Uluslararası Öğrenci Buluşması" Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (MCBÜ) düzenlenen etkinlikte 20 ülkeden yaklaşık 250 öğrenci ülkelerinin kültürlerini tanıttı Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (MCBÜ) "Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliği düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CBÜ bahçesindeki öğrencilerin stantlarından detay görüntüler

CBÜ Rektörünün konuşması "Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (MCBÜ) düzenlenen etkinlikte 20 ülkeden yaklaşık 250 öğrenci ülkelerinin kültürlerini tanıttı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (MCBÜ) "Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliği düzenlendi.

MCBÜ Muradiye yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler açtıkları stantlarda ülkelerine ait yöresel kıyafetleri, müzikleri, yemekleri ve turistlik yerleri tanıttı.

Etkinlik hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi, üniversite olarak 23'üncüsünü gerçekleştirdikleri Bilim ve Bahar Şenlikleri ile birlikte böyle organizasyonun da yapılmasının öğrenciler için olumlu olduğunu söyledi.

Üniversite olarak yabancı öğrencilere çok önem verdiklerine dikkati çeken Çelebi, "Bizim hedeflerimizden bir tanesi de uluslararası bir üniversite olmak. Bunun da yolu ilk olarak okula gelecek yabancı öğrencilerden geçiyor. Okulumuz her konuda iddialıdır. Şu anda üniversitemizde Balkanlardan, Avrupa'dan, Güney Afrika'dan, Orta Asya'dan ve Orta Doğu'dan yaklaşık 700 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmek istiyoruz. Ülkelerine gittiklerinde en iyi şekilde bizi temsil etsinler." dedi.

MUDER Başkanı Nedim Kara ise derneklerinin UDEF'e bağlı olarak çalışmalar yürüttüğünü anımsatarak, "2 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin adaptasyon süreci ve bir Manisalı olarak buradan ayrılmalarını istiyoruz. Katılımcı 20 ülkeden yaklaşık 250 öğrencimiz var. Burada dünyanın bütün renkleri yer alıyor. Bizler onların kültürlerini tanıyoruz. 'Biz kardeşiz, biz mir milletiz, biz geleceğiz' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muradiye Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title