Haberler

Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin, Nasreddin Hoca'nın hoşgörülü ve ümitvar olmayı öğreten nüktelerindeki hikmetin gelecek kuşaklara aktarılmasında ve dünyaya duyurulmasında, önemli rol oynadığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin, Nasreddin Hoca'nın hoşgörülü ve ümitvar olmayı öğreten nüktelerindeki hikmetin gelecek kuşaklara aktarılmasında ve dünyaya duyurulmasında, önemli rol oynadığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin, yeryüzünün en kıymetli kültürel zenginliklerine sahip olduğunu belirten Yıldırım, "Milletimiz, kültürel değerlerinin ve tarihe mal olmuş önemli şahsiyetlere ait mirasın nesiller boyunca muhafazasına büyük önem vermiştir. Büyük bilge Nasreddin Hoca, milletimizin zekasını yansıtan nükteleriyle bugün de aramızda yaşayan ve bize yol gösteren mümtaz bir şahsiyettir." ifadesini kullandı.

"Yüzyıllardır anlatılan Nasreddin Hoca fıkralarındaki güldürü, ince eleştiri, hazır cevap, kıvrak zeka ve bilgelik ihtiva eden özlü ve öğretici düşüncelerin günümüzde de değerini koruduğunu" aktaran Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri, Nasreddin Hocamızın hoşgörülü ve ümitvar olmayı öğreten nüktelerindeki hikmetin gelecek kuşaklara aktarılmasında ve dünyaya duyurulmasında, önemli rol oynamaktadır. Bu tür etkinlikler, kültürel zenginliklerimizin yaşatılmasının yanı sıra, ülkemizin tanıtımına da değerli katkılarda bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Nasreddin Hocamızı hürmetle ve rahmetle anıyor, onun doğru anlaşılmasına hizmet eden bu tür çalışmaların artmasını temenni ediyor ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Nasreddin Hoca Türkiye Akşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title