Haberler

"Uluslararası Markalaşma Stratejileri"

Güncelleme:

TURQUALITY VI. Vizyon Semineri, The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent'i ağırlıyor

TURQUALITY VI. Vizyon Semineri'nin konuğu Muhtar Kent, Türk markalarına "Uluslararası Markalaşma Stratejileri"ni anlatacak

The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, TURQUALITY VI. Vizyon Semineri'ne konuk oluyor. Kent, "ULUSLARARASI MARKALAŞMA STRATEJİLERİNDE İNOVASYON VE SOSYAL SORUMLULUK" temalı konuşmasında, Türk markalarına, "Dünya markası davranış modeli ne olmalı" sorusunun yanıtını verirken, global pazarda tutunmanın sırlarını aktaracak.

Dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı olan TURQUALITY®, desteklediği firmaların yöneticilerinin vizyonlarını geliştirmek amacıyla düzenlediği Vizyon Seminerleri'ni, dünyaca ünlü yöneticiler, pazarlama ve marka teorisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin yetiştirdiği tartışmasız en başarılı profesyonel yöneticilerinden biri olan The Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, TURQUALITY® VI. Vizyon Semineri'nin konuğu olarak Türkiye'ye gelecek. 10 Mayıs 2012 Perşembe günü Conrad İstanbul Otel'de gerçekleştirilecek seminerde Muhtar Kent, "ULUSLARARASI MARKALAŞMA STRATEJİLERİNDE İNOVASYON VE SOSYAL SORUMLULUK" konulu bir konuşma yapacak.

TURQUALITY® kapsamındaki markaların ortaklarının ve yöneticilerinin yanı sıra Türk iş dünyasının önemli aktörlerinin dinleyici olarak katılacağı seminerde Kent, "dünya markası davranış modeli ne olmalı" sorusunun yanıtını verecek. Kent konuşmasında, "yeni pazarlarda marka konumlandırma stratejisi, çevre pazarlarda yeni fırsatlar, markanın sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluk" gibi konularda ipuçları verecek.

Muhtar Kent kimdir?

Muhtar Kent

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO, The Coca-Cola Company

Muhtar Kent, 2008 Temmuz ayı itibariyle, The Coca-Cola Company bünyesinde CEO ve Nisan 2009 ayı itibariyle de Yönetim Kurulu Başkanı görevlerine getirildi.

The Coca-Cola Company bünyesine 1978 yılında Atlanta'da katılan Muhtar Kent, Atlanta, İtalya ve Hollanda'daki değişik Satış ve Pazarlama görevlerinden sonra, 1985 yılında şirketin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü olarak atandı. 1989-1995 yılları arasında ise, The Coca-Cola Company'nin 23 ülkedeki faaliyetlerini yönetmek üzere Doğu ve Orta Avrupa Bölümü Başkanı ünvanını aldı.

1995-1998 yılları arasında Coca-Cola Amatil Avrupa'nın Murahhas Azası olarak 12 ülkenin şişeleme faaliyetlerini yöneten Muhtar Kent, 1999-2005 yılları arasında, Türkiye'de Coca-Cola İçecek'in en büyük hissedarı Efes İçecek Grubu'nun Başkan ve Murahhas Azalığı'nı yapmıştır. Londra ve İstanbul Borsaları'nda işlem gören Efes'in, Coca-Cola ve bira operasyonları Adriyatik'den Çin'e kadar uzanmaktadır. Bu süre zarfında Muhtar Kent, Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

The Coca-Cola Company'ye 2005 yılı Mayıs ayında Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Bölgeleri Grup Başkanı olarak geri dönen Muhtar Kent, 2006 Ocak ayında şirketin Kuzey Amerika dışındaki tüm ülkelerdeki faaliyetlerini yönetmek üzere Coca-Cola International Başkanı olarak atandı.

İngiltere'deki Hull Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Muhtar Kent, İdari Bilimler dalındaki yüksek lisans diplomasını ise London City Üniversitesinden almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhtar Kent Coca Cola İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title