Haberler

Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu"

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl "vicdan" temasıyla beşincisi düzenlenen "Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu" başladı.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl "vicdan" temasıyla beşincisi düzenlenen "Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu" başladı.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki hastane alanında kurulan açık hava atölyesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iki yılda bir tiyatro festivaliyle dönüşümlü olarak düzenledikleri bu sempozyumun, kent kültürü açısından anlamlı bir buluşma olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar düzenlenen sempozyumların ürünü olan eserlerin, dünyanın ve Türkiye'nin önemli heykel sanatçıları tarafından yapıldığını anlatan Bozbey, "Heykeller kentimize değer katıyor. Geçmişte bu sempozyuma katılan, kentimize çok değerli eserler bırakan tüm heykeltıraşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bozbey, yerel yönetim olarak kentin tarihine kalıcı izler bıraktıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sağduyuya ve vicdana en çok ihtiyacımız olan günler yaşıyoruz. Bu nedenle, ana teması 'vicdan' olan bu sempozyum, tam da şu günlerde çok anlamlı. İnanıyorum ki sanatçılarımızın 'vicdan'a dair yorumları ve bu temelde şekillenen heykeller, önümüze farklı açılımlar sunacak. Bu yıl da 10 sanatçımız yaklaşık bir ay boyunca bizlerle olacak. Sempozyumun kente armağan ettiği heykel sayısı ise, bu yıl 7 farklı ülkeden 10 sanatçının katılımıyla 38'den 48'e yükselecek. Ben tüm emeği geçenlere, sanatçılarımıza öncelikle yürekten teşekkür ediyorum. Sanatın yanında yer alarak desteklerini sunan sponsor firmalarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum."

Sempozyumda İspanya, Sırbistan, Kostarika, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Güney Kore ve Türkiye'den toplam 10 heykeltıraş yarışacak. Açıkhava atölyesinde, dileyen herkes eserlerin oluşumunu izleyebilecek ve sanatçılarla sohbet etme imkanı bulacak.

Sempozyuma 25 Ağustos tarihine kadar, "Nando Alvarez (İspanya), Nedim Hadziahmetovic (Sırbistan), Ulises Jimenez Obregon (Kostarika), Lyudmyla Mysko (Ukrayna), Marie Seborova (Çek Cumhuriyeti), Radoslav Sultov (Bulgaristan), Ho-Young (Güney Kore); Ayhan Yılmaz, Tolga Yurtözveri, Hanife Yüksel (Türkiye)" gibi heykeltıraşlar katılacak.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Bozbey İspanya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title