Haberler

Uluslararası Keşan Kültür ve Tarih Sempozyumu"

Kaymakam Dındırcı: "Bölgede Yunanlılar Persler, Bizanslılar ve en son Osmanlı hüküm sürdü.

Uluslararası Keşan Kültür ve Tarih Sempozyumu başladı.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen sempozyumun açılışında, ilçenin tarihine ışık tutacak sempozyumu düzenleyen Keşan Belediyesine teşekkür etti.

Sempozyum sonunda sunulacak bilgilerin kitap haline getirilmesinin gelecek kuşaklar açısından önemli olduğunu vurgulayan Dınkırcı, şöyle konuştu:

"Bölgede Yunanlılar, Persler, Bizanslılar ve en son Osmanlı hüküm sürdü. Keşan tarihi İpek Yolu üzerinde bulunuyor. Bu yol etrafındaki bölgeler gelişmiştir. Keşan da İpek Yolu üzerindedir ve geleceği olan bir bölgedir. Keşan, sosyo ekonomik, kültürel geçmişi, çeşitliliği olan, bundan sonra da sosyo ekonomik geleceği olan bir yerdir."

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da 2003'te, sempozyumun ilkinin yapıldığını belirterek, tarihi doğru kaynaklardan öğrenmenin önemine değindi.

Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceği olmadığını vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

"Bizler de sadece kendi medeniyetimiz değil diğer milletlerin de medeniyetlerini bilmemiz gerekiyor. Bu sempozyumda sunulan bildirileri de kitap haline getireceğiz. Bundan sonraki kuşaklara da güvenilir, inanılır belgeler sunacağız. Tarihimizi doğru şekilde bilmemiz gerekiyor."

İki gün sürecek sempozyuma, Yunanistan ve Bulgaristan'dan da tarihçiler katılıyor. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Dınkırcı Mehmet Özcan İpek Yolu Keşan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title