Haberler

Uluslararası Karikatüristler, Öğrenciler ile Bir Araya Geldi

32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı.

32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı.

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 32'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide uluslararası karikatür sanatçıları ile öğrenciler bir araya gelerek atölye çalışması da yaptı.

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından düzenlenen 32'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi kapsamında Aydın Doğan Vakfı ile Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğinde atölye çalışması da gerçekleştirildi.

Saat 17.00'da başlayan etkinliğe Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı ve 32'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın birincisi Arnavut karikatürist Agim Sulaj'ın yanı sıra ödül alan karikatürüstler, Mohsen Nouri Najafi, Jalal Pirmarzabad, Alberto Morales Ajubel, Angel Boligan Corbo, Moacir Knorr Gutterres, Cemalettin Güzeloğlu, Frank Hoffmann, Jose Antonio Garci Nieto, Didier Pizzi, Saman Torabi, Jugoslav Vlahovic, Mikhail Zlatkovsky'i katıldı.

Atölye çalışması kapsamda yarının genç çizerleri, 'Çizgilerin Dünyası'nda buluşarak, karikatür çizimleri gerçekleştirdiler. Usta karikatüristlerin birer birer ilgilendiği çocuklar çizim yaptı.

"USTALARDAN ÖNERİLER ALIYORLAR"

ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, atölye çalışması konusunda açıklama yaparak, "Bizim karikatür yarışmamızın yeni bir boyutu da çocuklar ve gençler ile beraber karikatür çizmeyi teşvik etmek. Bunun için buraya gelen sanatçıları, her zaman Yaratıcı Çocuklar Derneği ile birlikte çocuklarla buluşturuyoruz. Çocuklar masadan kalkmak bilmiyor. Ustalardan öneriler alıyorlar. Çocukların her sene dört gözle bekledikleri bir hadise oluyor. Bizde çok mutluyuz. Hem karikatürleri sergiliyoruz, herkesle paylaşmış oluyoruz" dedi.

"DÜNYADA ÖNDE GELEN BİR YARIŞMA"

Atölye çalışmasına katılan çizer Cemalettin Güzeloğlu, yapılan sanatsal faaliyetlerle ilgili olarak, "Aydın Doğan Vakfı benimle birlikte ödül kazanan karikatüristleri 3 gündür ağırlıyor. Bu karikatür yarışması çizerleri bir araya getirmesi adına çok önemli. Dünyada da önde gelen karikatür yarışmalardan biri olarak değer görmekte" diye konuştu.

Güzeloğlu yapılan atölye çalışmasıyla ilgili ise "Buradaki atölye çalışması çocuklar için çok iyi. Usta bir çizerden bir şeyler görmek çok önemli. Bir insan kendi başına bir şeyler çizebilir. Ama bir ustanın çizimini görmek çok önemli. Bu çalışma çocuklar için çok faydalı" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karikatür dünyası için bulunmaz bir nimet. Yurtiçi ve yurtdışı bütün karikatürler burada. Dünyada çok isim yapmış çizerler var. Bunlar bile Aydın Doğan'ın yarışmasına katılmaktan büyük gurur duyuyorlar."

Etkinlikte öğrenciler ile usta karikatüristler arasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Atölye çalışması sonucu öğrencilere sertifika verildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemalettin Güzeloğlu Caddebostan Aydın Doğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title