Haberler

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Zirveye katılan yerli ve yabancı konukların Silifke ilçesindeki tarihi yerleri gezmesinden detay-Silifke Müzesi ile Aya Tekla Kilisesi'ne ziyaretlerinden detay-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın açıklaması Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi- Zirveye katılan yerli ve yabancı konuklar, Mersin'in Silifke ilçesindeki tarihi yerleri gezdi Mersin'de 20 ülkeden çok sayıda belediye başkanının katılımıyla bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'ne katılanlar, Silifke ilçesindeki tarihi yerleri ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Zirveye katılan yerli ve yabancı konukların Silifke ilçesindeki tarihi yerleri gezmesinden detay-Silifke Müzesi ile Aya Tekla Kilisesi'ne ziyaretlerinden detay- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın açıklaması Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi- Zirveye katılan yerli ve yabancı konuklar, Mersin'in Silifke ilçesindeki tarihi yerleri gezdi Mersin'de 20 ülkeden çok sayıda belediye başkanının katılımıyla bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'ne katılanlar, Silifke ilçesindeki tarihi yerleri ziyaret etti. Mersin Büyükşehir Belediyesince Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Turizm Platformu iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğin ikinci gününde, konuklar Silifke Müzesi ile Aya Tekla Kilisesi'ni gezdi.Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gezi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm kardeş şehirlerin temsilcilerini buluşturmanın bir ilk olduğunu söyledi.Dünyadaki tüm kardeş şehirleri bir platform etrafında birleştirmek ve birlik oluşturmak istediklerini dile getiren Kocamaz, "Bu vesileyle de insanların birbirini daha yakından tanıması, kültürlerini öğrenmesi ve turizmin geliştirilmesine yönelik girişimlerimiz oldu" dedi.Bu tür etkinliklerdeki en önemli amaçlardan birinin de dünya barışına katkı sağlamak olduğuna dikkati çeken Kocamaz, şöyle konuştu: "Dünya her gün yeni olaylarla sarsılıyor. Dün akşam Paris'te yaşanan olay gerçekten bir insanlık dramı. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu düşüncelerle insanları, insanlık adına bir araya getirmek istiyoruz. Barış ve kardeşlik ortamının geliştirilmesine katkı koymak amacındayız."Kocamaz, bu tür etkinliklerin Mersin'in tanıtımına da katkı sağladığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Silifke Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title