Haberler

Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu"Na Doğru

Osmanlı'nın ilk amirali Karamürsel Alp'in anılacağı sempozyuma, Türkiye ve yurt dışından 172 akademisyen katılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 3-5 Nisan'da, "Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu" düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, hazırlık çalışmaları devam eden sempozyuma, Türkiye ve dünyanın önemli üniversitelerinde görev yapan 172 akademisyenin katılacağı belirtilerek, sempozyumda, dünya denizcilik tarihine önemli atıfların yapılacağı 154  tebliğ sunulacağı bildirildi.

Sempozyumun, aynı zamanda Türkiye ve dünyanın önemli akademisyenlerini bir araya getireceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Ana teması Karamürsel Alp ve Kocaeli tarihi olan sempozyum, tarihi süreç içinde Kocaeli yarımadasında yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik olayları ele alacak. Sempozyumun amacı, yerel tarih çalışmaları kapsamında Kocaeli tarihi araştırmalarına ve kültürüne katkı sağlamak, akademisyenler arasındaki iletişim ve iş birliğini güçlendirmek. Sempozyumla Kocaeli'nde Osmanlı kuruluş döneminin en önemli simalarından biri olan ve Osmanlı'nın ilk amirali Karamürsel Alp anılarak gündeme taşınacak."

Açıklamada, alanında dünya çapında tanınan Türk katılımcılar arasında Prof. Dr. Altan Çetin, Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. İdris Bostan, Prof. Dr. İlhan Şahin, Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu, Prof. Dr. Metin Tuncel, Prof. Dr. Osman Köse, Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu ve Prof. Dr. Zeynep Ahunbay gibi isimlerin yer alacağı vurgulandı.

Kocaeli'nin önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacağı kaydedilen açıklamada, "Öte yandan Universite Paris I- Panthéon-Sorbonne'dan Dr. Güreş Işıksel, İtalya Venedik'te bulunan Ca' Foscari Üniversitesinden Maria PiaPedani, Azerbaycan Milli İlimler Akademisinden Prof. Dr. Tofig Mustafazade, Türk-Arap Dünyası Araştırma Merkezinden Dr. Mehmet Tütüncü, Uluslararası Ada Kalkınma Bilim Konseyinden Dr. PierGiovanni D'Ayala, Bahçeşehir Üniversitesinden Prof. Dr. Heath W. Lowry ve Hacettepe Üniversitesinden Doç. Dr. Eugenia Kermeli de sempozyumun yabancı akademisyen konukları olacak" ifadesi kullanıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karamürsel Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title