Haberler

Uluslararası Kara Araçları Tasarım Yarışması Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (İDEF'15) ikinci gününde "Uluslararası Kara Araçları Tasarım Yarışması" FNSS 2015 MILDESING ödülleri, sahiplerini buldu.

Uluslararası  Savunma Sanayii Fuarı'nın (İDEF'15) ikinci gününde "Uluslararası Kara Araçları Tasarım Yarışması"  FNSS 2015 MILDESING ödülleri, sahiplerini buldu.

Fuarda düzenlenen ödül töreninde konuşan FNSS CEO'su Nail Kurt,  "Katma değeri yaratmak için mutlaka ve mutlaka tasarımdan başlamanız lazım. Katma değeri bu şekilde artırarak sektörde rekabeti artırmak lazım" dedi.

Kurt, "Ümit ediyorum 3-5 yıl içinde bunlar tekrarlandıkça ve savunma sanayii geliştikçe Türkiye'nin seviyesi artacaktır. Bu işi büyüttüğümüz çerçevede başarılı olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

FNSS Danışma Kurulu Danışmanı Berna Dalaman da, "105'i profesyonel, 47'si öğrenci kategorisinde olmak üzere 152 tana başvuru almış durumundayız" dedi. Dalaman, özellikle öğrenci kategorisinde öğrencilerden çok yaratıcı tasarımlar geldiğini belirtti. Yarışmanın bir ilk ve tek olduğunu, daha iyi olabilmek için daha büyük okyanuslar açılmanın gerektiğini ifade etti.

ÖDÜLLER

Öğrenci kategorisinde ödül alanlar:

Birincilik ödülü  Gazi Üniversitesinden Kübra Kaya, Alican Sayan ve Faruk Mert'in oldu. İkincilik ödülü Mimar Sinan Üniversitesi'nden Mehmet Çiçek ve Marmara Üniversitesi'nden Mehmet Metin'e verildi. Üçüncülük ödülü ise Gazi Üniversitesi'nde Berk Kaplan'a verildi.

Profesyonel kategoride ise birincilik ödülü İstanbul'dan yarışmaya katılan Levent Tuna'nın olurken, ikincilik ödülü Ankara'dan katılan Berkant Orçun Çangal'ın ve üçüncülük ödülü yine Ankara'dan yarışmaya katılan Tolga Yaşar Yılmaz'ın oldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Dalaman Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title