Haberler

Uluslararası Kadın Zirvesi 14 Kasım'da İstanbul'da

TÜRKONFED İş Dünyası Kadın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Uluslararası Kadın Zirvesi’nin “Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü” temasıyla 14 Kasım’da İstanbul’da yapılacağını söyledi.

TÜRKONFED İş Dünyası Kadın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Uluslararası Kadın Zirvesi'nin "Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü" temasıyla 14 Kasım'da İstanbul'da yapılacağını söyledi.

TÜRKONFED İş Dünyası Kadın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 14 Şubat'ta yapılacak olan Uluslararası Kadın Zirvesi ile ilgili bilgi verdi. İstanbul'da bir otelde düzenlenecek olan zirveye dünyanın farklı ülkelerindeki sivil toplum, siyaset ve iş dünyasının önde gelen çok sayıda kadın yöneticisinin katılacağını belirten TÜRKONFED İş Dünyası Kadın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kendisiyle birlikte TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in açılış konuşmaları ile başlayacağını ifade etti. Zirvede üç oturum yapılacağını vurgulayan Açık, "Kadının ekonomide ve toplumda hak ettiği yeri alması, iş yaşamında cinsiyet eşitliğinin en iyi düzeye gelmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek olan zirvede, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamada Özel Sektörün Rolü', 'Kadın Girişimciliği: Ekosistemin Parçası Olmak' ve 'Kadın Neden Güçlendirilmeli?' başlıklı üç ana oturum yapılacak" dedi.

Zirveye, geçtiğimiz Şubat ayında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs) girişimine İş Dünyası Sözcüsü olarak atanan Nur Ger başta olmak üzere Demet Özdemir, Lalla Oumnia, Sbai El Hassani, Gamze Cizreli, Liel Even Zohar, Hülya Gedik Sadıklar, Leyla Alaton, Nilüfer Çağatay, Sanem Oktar, Zeynep Bodur Okyay, Ganire Paşayeva ve Sina Afra gibi iş ve sivil toplum dünyasının önde gelen kadın yöneticileri katılacağı bildirildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title