Haberler

Uluslararası İyilik Ödülleri" İçin Bin 200 Hikâye İncelendi

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV)bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ’’Uluslararası İyilik Ödülleri’’ programı için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilde, yaşanmış bin 120 iyilik hikâyesi değerlendirildi.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV)bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Uluslararası İyilik Ödülleri" programı için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilde, yaşanmış bin 120 iyilik hikayesi değerlendirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, iyiliği ödüllendirmenin yanı sıra, duyarlı bir kamuoyu ve vakıf medeniyetinin yeniden inşası için farkındalık oluşturmak amacıyla yaşanmış iyilik hikayelerine ve iyilik öncülerine üç yıldır "Uluslararası İyilik Ödülleri" verdiklerini belirtti.

Türkiye genelinde geçen yıl bin 100 iyilik hikayesi arasından seçilen 7 iyilik sahibine ödüllerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından takdim edildiğini hatırlatan Tutkun, bu yıl iyilik ödüllerinin üçüncüsünü düzenleyeceklerini ifade etti.

"Ufak bir iyilik milyonlarca kişinin umuduna dönüşüyor"

Diyanet İşleri Başkanlığının il ve ilçe teşkilatları, yurt dışı temsilcilikleri, TDV'nin 135 ülkede işbirliği yaptığı kurumlar, internet ve medya taramaları ile 8 farklı dilde bin 200 hikayenin incelendiğini vurgulayan Tutkun, şöyle devam etti:

"Elbette her iyilik değerlidir, burada asıl amacımız ülkemize ve yaşadığımız dünyamıza bir mesaj vermek, örnek iyilikler göstermek, ufak bir iyiliğin nasıl milyonlarca kişinin umuduna dönüştüğünü anlatabilmek. Bu yılda yine aynı şekilde ülkemiz ve dünyanın pek çok bölgesinden iyilik sahiplerine ödül vermek istiyoruz. Bize ulaşan hikayeler vakfımızda oluşturulan komisyonla değerlendirilecek. Hikayelerin özgün ve orijinal, yaşanmış ve güncel olmasını, dünya için umut olmasını, sonuç bakımından insana ve çevreye katkı sağlamasını, insani yardım, sağlık, eğitim ve çevre alanında yapılmasını önemsedik."

Tutkun, bin 200 hikaye arasından eleme yaptıklarını dile getirerek, "Bunlardan 70 hikaye komisyon tarafından dikkate değer bulunarak ön elemeden geçirildi. İkinci komisyon değerlendirmesinin ardından sayı 20'ye düşürüldü. 20 hikaye jüri tarafından değerlendirildikten sonra ödül alanlar kamuoyuna duyurulacak" dedi.

İyiliğin dünyaya yayılması için bu programı önemsediklerini vurgulayan Tutkun, Uluslararası İyilik Ödülleri töreninin 12 Mart 2017'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacağını, programa 80 ülkeden konukların da davet edildiğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Görmez Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title