Haberler

Uluslararası Istanbul Hukuk Kongresi - Adalet Bakanı Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin, din ve eğitim gibi herkesin hassas olduğu konular kullanılarak toplum ve devlette yer edinmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) çok acı tecrübeler yaşayarak yakından tanıdığını belirterek, "Bu yapının yetiştirdiği kişiler devlette görev aldıktan sonra örgüt liderinin talimatları doğrultusunda devletin bütün gizli bilgilerini, sırlarını, imkanlarını, kabiliyetlerini örgütün liderine aktarıyor, örgüt liderinin de bunu nerelere aktardığını sizlerin değerlendirmesinde fayda mülahaza ediyorum.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin, din ve eğitim gibi herkesin hassas olduğu konular kullanılarak toplum ve devlette yer edinmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) çok acı tecrübeler yaşayarak yakından tanıdığını belirterek, "Bu yapının yetiştirdiği kişiler devlette görev aldıktan sonra örgüt liderinin talimatları doğrultusunda devletin bütün gizli bilgilerini, sırlarını, imkanlarını, kabiliyetlerini örgütün liderine aktarıyor, örgüt liderinin de bunu nerelere aktardığını sizlerin değerlendirmesinde fayda mülahaza ediyorum." dedi.

Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Adalet Bakanlığı koordinatörlüğünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nin açılışındaki konuşmasına, katılımcıları selamlayarak başladı.

Kongrenin, 48 ayrı ülkeden ve yurt içinden çok saygın, seçkin yargı mensuplarının, adalet bakanlarının, hukukçuların, akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Bozdağ, böylesine bir topluluğu Türkiye'de, özellikle dünyanın ve ülkenin kültür, medeniyet, ilim ve tarih merkezlerinin başında gelen İstanbul'da ağırlamaktan, ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur, mutluluk duyduklarını söyledi.

Bozdağ, üç gün sürecek kongrede mültecilerin hukuki sorunları, mağdur hakları, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, savcılık kurumu ve etkin soruşturma gibi başlıklar olmak üzere, 12 ayrı konuya ilişkin, alanlarında uzman yargı mensupları ve hukukçular vasıtasıyla sunum, eleştiri ve müzakereler yapılacağını anlattı.

Sonuçta bu alanlarda uluslararası toplumun ve katılımcı herkesin yararına olacak çok önemli görüşlerin ortaya çıkacağını dile getiren Bozdağ, "Hukuk alanında önümüzdeki yıllarda, atılacak adımlar bakımından tüm katılımcılara ve bu kongreye katılmasa dahi takip eden herkese yol gösterici sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu vesileyle kongrenin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Halkımız büyük bir demokrasi ve hukuk mücadelesi vermiştir"

Adalet Bakanı Bozdağ, bu kongrenin, seçilmiş Cumhurbaşkanını indirmeyi, seçilmiş hükümeti düşürmeyi, seçilmiş meclisi kapatmayı hedefleyen, demokratik hukuk devleti ve milli iradeyi yok etmek isteyen başarısız 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra İstanbul'da yapılıyor olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanımız ve ailesine suikast girişimi, Meclisin, Cumhurbaşkanlığının ve güvenlik birimlerinin, F16 savaş uçaklarıyla bombalanması, silahlı helikopterlerle taranması, halkın üzerine tankların, zırhlı araçların sürülmesi ve otomatik silahlarla taranması suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılmış ve bu süreç içerisinde 241 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 bin 144 vatandaşımız da yaralanmıştır. Darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, hükümetimizi, siyasi partilerimiz, medyamız ve tüm siyasi ve fikri farklılıklarını bir kenara koyup halkımızın, demokrasiye, hukuk devletine, seçilmiş Cumhurbaşkanı, hükümet ve Meclisine ölümüne sahip çıkmasıyla ve bu amaçla yaptığı başarılı mücadeleyle başarısız kılınmıştır. Halkımız büyük bir demokrasi ve hukuk mücadelesi vermiş ve sonuçta hukukunu da demokrasisini de korumayı başarmış, buna kastedenler mağlup olmuştur."

Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün yetiştirdiği insanları orduya, emniyete, diğer kamu kurumlarına yerleştiren, yerleştirdiği kişileri de örgüt elemanı olarak ihtiyaç duyduğu zaman kullanabilen ve bu vesileyle de devletin parasını, silahlarını, malzemelerini, kanunlarını ve diğer tüm imkanlarını örgütün imkanına, malına dönüştüren, devlet içerisinde saklı bir terör örgütü niteliği taşıdığını kaydetti.

"Adeta bunların, istihbarat okulları gibi faaliyet göstermesi söz konusudur"

"Din ve eğitim gibi herkesin hassas olduğu konular kullanılmak suretiyle toplum içinde ve devlette yer edinmeye çalışan bu yapıyı Türkiye, çok acı tecrübeler yaşamak suretiyle yakından tanımıştır." diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yapının yetiştirdiği kişiler devlette görev aldıktan sonra örgüt liderinin talimatları doğrultusunda devletin bütün gizli bilgilerini, sırlarını, imkanlarını, kabiliyetlerini örgütün liderine aktarıyor, örgüt liderinin de bunu nerelere aktardığını sizlerin değerlendirmesinde fayda mülahaza ediyorum. Bir örnek, Türkiye Genel Kurmay Başkanının emir subayı, her gün Genel Kurmay Başkanının odasına dinleme cihazı koyuyor. Akşam tüm konuşmaları kaydediyor ve bunu kendisinin üstü olan örgüt içindeki kişiye teslim ediyor. O da bunları Pensilvanya'ya gönderiyor. Genelkurmay Başkanının makamına herhangi bir devlet kendi vatandaşını yerleştirebilir mi? İmkansız. Ama o ülkenin vatandaşını kullanan, o ülke içerisinde yerleşik bir örgüt vasıtasıyla oradan her türlü bilgiler alınabilir mi? Alınabilir. İşte örnek, bu hadisedir."

Bu nedenlerle FETÖ'nün, sadece Türkiye için ulusal bir tehdit olmadığına, örgütün bulunduğu ülkeler bakımından da bu anlamda büyük bir ulusal güvenlik sorunu olduğuna işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Açtığı okullarda din ve eğitim üzerinden verdiği bilgiler ve yaptığı çalışmalar sonucunda, burada yetişenler kamuda görev aldıkları taktirde mensubu olduğu ülkenin anayasa, yasalarına ve iktidarlarından ziyade, örgüt liderine ve örgüte sadakati yüksek olduğu için adeta bu yapıyla o ülkelerin de pek çok gizli kalması gereken bilgilerinin, belgelerinin örgüte geçmesi ve o örgüt eliyle başka yerlere aktarılması söz konusudur. Adeta bunların, istihbarat okulları gibi faaliyet göstermesi söz konusudur. Bu saygın topluluğa bunu buradan bir kez daha hatırlatmak isterim."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kongrenin üç gün süreceğini ve toplantılardan çıkan bir sonuç bildirgesiyle sonlanacağını aktararak, katkılarıyla çalışmanın başarılı geçmesine yardımcı olacak tüm misafirlere tekrar teşekkür etti.

Kaynak: AA / Politika

Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title