Haberler

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, 8 Mayıs'da

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde "Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği" ana başlığıyla 11 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek Uluslararası Konferans, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Açılışını 8 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, çalışma hayatının tarafları ile bilim ve iş dünyasından sanat dünyasına kadar 5 bin kişiyi İstanbul'da buluşturacak.

Konferans kapsamında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konulara değinerek kamuoyunda farkındalık yaratılmasına katkıda bulunan Kara Sevda, Baba Candır, Zengin Kız Fakir Oğlan dizilerinin yapımcı ve oyuncularına da ödül verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye'de madenden inşaata her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği iş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçilmesi amacıyla kamuoyunda bilinçlendirme atağına hazırlanıyor. İş sağlığı ve güvenliği konusunda çıkarılan gerekli yasal düzenlemelerin ardından uygulamalarla ilgili farkındalık yaratılması ve dünya örneklerinin ortaya konulması amacıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, bu anlamda önemli bir adım olacak. Konferans, Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a, uluslararası örgütlerden sendikalara, bilim ve iş dünyasından sanat dünyasına kadar bütün kesimleri 8-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde buluşturacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mayıs Pazar günü açılışını yapacağı "Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği" ana temalı 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Türk çalışma hayatında bir milat olacak. Yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklenen Konferans, iş sağlığı ve güvenliğinde yeni dönemin tüm toplum kesimlerince benimsenmesine aracılık edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Temsilcisi Nancy Leppink, TİSK Genel Başkanı Yağız Eyüboğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da konuşmacı olarak katılacağı Konferans, 11 Mayıs Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde uzmanların ve uygulayıcıların da katılacağı Konferansta, İş sağlığı ve güvenliği alanında sektörel yaklaşımlardan meslek hastalıklarına, iş kazalarının nedenlerinden yasal düzenlemelere, taşeronluktan psikolojik risk faktörlerine kadar konuyla ilgili çalışma hayatının tüm sorunları 36 başlık altında ele alınacak.

Konferans kapsamında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularına temas ederek kamuoyunda farkındalık yaratılmasına katkı yapan Kara Sevda, Baba Candır, Zengin Kız Fakir Oğlan dizilerinin yapımcı ve oyuncularına da ödül verecek.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE ULUSLARAARASI PROJEKSİYON

8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nda son yasal düzenlemeler ve mesleki yeterlilikte yeni dönemle birlikte daha fazla gündeme gelen iş sağlığı güvenliği ile ilgili ülkeler arasındaki işbirliğinin arttırılmasının yanı sıra bilgi, tecrübe ve iyi uygulamaların paylaşımı da hedefleniyor.

İş sağlığı ve güvenliği alanında güçlü işbirlikleri ve paylaşımlar için zemin oluşturacak Konferans' ta alanında lider isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı ana oturumların yanı sıra, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında hem sorunların tartışılacağı hem de iyi uygulama örneklerinin anlatılacağı oturumlar yer alacak.

Konferansa konusunda otorite olarak kabul edilen Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Başkanı Errol Frank Stoove, Uluslararası İş Teftiş Kurumları Birliği Başkanı (IALI) Kevin Myers, Avusturalya Griffith Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Sherif Mohamed ana konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca AB İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) Brüksel İrtibat Ofisi Yöneticisi Brenda O'Brien, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) İş Yönetimi, İş Teftiş ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şefi Nancy Leppink, Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği (ISSA) Genel Sekreteri Hans-Horst Konkolewsky, Alman Sosyal Kaza Sigortaları Kurumu (DGUV) Genel Müdürü Walter Eichendorf'nda aralarında bulunduğu iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli isimler tecrübelerini Konferans katılımcıları ile paylaşacak.

Konferans kapsamında önceki yıllarda yoğun ilgi gören eğitim kursları ile iş sağlığı ve güvenliği alanında iyi uygulamaların yerinde görüleceği teknik turlar da düzenlenecek.

Konferans ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı ise, katılımcılara ve ziyaretçilerine iş sağlığı ve güvenliği alanında yeniliklerle tanışma fırsatı sunacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title