Haberler

Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'yı güzelleştirmek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, "Biz belediye başkanlığını kazandığımızda, kişi başına düşen yeşil alan 2 metrekareydi, şimdi nüfus ikiye katladı ama buna rağmen şu anda kişi başına düşen yeşil alan 19,8 metrekare." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'yı güzelleştirmek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, "Biz belediye başkanlığını kazandığımızda, kişi başına düşen yeşil alan 2 metrekareydi, şimdi nüfus ikiye katladı ama buna rağmen şu anda kişi başına düşen yeşil alan 19,8 metrekare." dedi.

Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi"nde, "Ankara'nın Kentsel Geleceği" konulu sunum yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 150 civarında proje yürüttüklerini, "Yeni Ankara" için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirten Gökçek, sosyal, kültürel ve ulaşım alanlarındaki çalışmaları anlattı.

"Biz belediye başkanlığını kazandığımızda, kişi başına düşen yeşil alan 2 metrekareydi. Şimdi nüfus ikiye katladı ama buna rağmen şu anda kişi başına düşen yeşil alan 19,8 metrekare." ifadesini kullanan Gökçek, Ankara'yı güzelleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ancak kimi zaman mahkemelerce verilen yürütmeyi durdurma kararlarının projelerini yavaşlattığını belirtti.

"Yüzüstü bıraktılar"

Gökçek, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde, Akyurt'ta yapılacak fuar alanının yapım sözleşmesine, daha önce anlaşmalarına rağmen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Ticaret Borsası (ATB) ve Ankara Sanayi Odasının (ASO) imza atmadığını öne sürerek, "Bu 3 kurum, daha önce yaptığımız anlaşmadan yan çizdi, kendilerini Ankaralılara şikayet ediyorum." dedi.

Ankara'nın büyük bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu dile getiren Gökçek, "Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Borsası bir araya gelerek bir şirket oluşturmuştuk. Her türlü hazırlığımızı tamamladık, altyapısını hazırladık. Yapım sözleşmesini Büyükşehir Belediyesi, ATO, Ankara Esnaf Odaları Birliği ve Akyurt Belediyesi imzaladı ancak TOBB, ASO ve Ankara Ticaret Borsası yetkilileri, bu aşamada yan çizdiler. Her ortamda şikayetimizi dile getireceğim. Ankaralılara kazandıracağımız dev proje için bizi yüzüstü bıraktılar. Bir şekilde bunu tamamlamanın yöntemini bulacağız" diye konuştu.

Gökçek, bir katılımcının Çayyolu'nda ulaşım sıkıntısı olduğu değerlendirmesi üzerine, "Belediye başkanı olduğumda Çayyolu'nda su yoktu, iki günde bir akardı. Doğalgaz yoktu, evler sobalıydı. Asfalt yoktu, kaldırım, yeşil alan yoktu. Bunların hepsini değiştirdik. Eskişehir yolunu dörder şeritten 8 şeride, hatta bazen yer yer 10 şeride çıkarttık." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Sanayi Odası Melih Gökçek Akyurt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title