Haberler

Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın 23'üncüsü Düzenleniyor

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’na Türkiye’den 14 şair ile 12 panelist, yurtdışından ise 18 şair ile 1 panelistin katılacağını söyledi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'na Türkiye'den 14 şair ile 12 panelist, yurtdışından ise 18 şair ile 1 panelistin katılacağını söyledi.

23 yıldır düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları bu yıl 26-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, etkinliğe ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Vali Yardımcısı Haluk Çakmak ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk katıldı.

Elazığ'ın tarihinin her döneminde fikir, düşünce ve duygu dünyasına ışık olduğunu belirten Zorluoğlu, "Kent, yetiştirdiği değerler ve sahip olduğu doğal özellikleri ile de nice bin yılların medeniyetine ev sahipliği yapmıştır. Çevresinde kültürün ve şiirin şehri olarak tanınan Elazığ, tarihin kendisine yüklediği misyonla kültür koruyuculuğu ve aktarıcılığı özelliğini, 23 yıldır sürdürdüğü Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ile devam ettirmektedir" dedi.

"AMAÇ, YAŞLI DÜNYAMIZIN KATILAŞAN KALBİNİ YUMUŞATMAK"

Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarını ortak çaba sonucu gerçekleştirildiğini de aktaran Vali Zorluoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerle, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Irak, Mısır, Kuzey Kıbrıs, Doğu Türkistan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve elbette Türkiye'den seçkin şair, yazar ve bilim adamlarını bir araya getirdik. Amacımız, şiirin millet hafızasının çağlayanı olma gerçeğinden hareketle gönül ve kültür coğrafyamıza uzanmak. Aynı kültürün mensupları arasında sevgi, dostluk, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek, Türk-İslam dünyasını ortak değerler etrafında buluşturmaktır. Hızla gelişen ve değişen dünya dengeleri karşısında, düşünce, kültür ve birlik şuuru oluşturmaktır. Yaşlı dünyamızın katılaşan kalbini yumuşatmak ve onu yeniden Fuzuliler, Ahmet Yeseviler, Yunuslar, Mevlanalar, Hacı Bektaş-ı Veliler, Sarı Saltuklarla yüzleştirmek ve bu düşünce ile bir defa daha gönüllerin fethine çıkmaktı. Bu amaç doğrultusunda önemli mesafeler aldık" diye konuştu.

"32 ŞAİR VE 13 PANELİST YER ALACAK"

23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarını Türkçenin bilim ve sanat dili olarak varlığını sürdürmesi yönündeki çalışmaları ile asırlara hitap eden Türk dünyasının ünlü şair ve düşünürü Ali Şir Nevai adına düzenledikleri de dile getiren Vali Zorluoğlu, program içeriği ile ilgili de bilgi verdi. Yurtiçinden 14 şair ve 12 panelist ile yurtdışından 18 şair ve 1 panelist olmak üzere 32 şair ve 13 panelistin katılacağı kaydeden Zorluoğlu, "23 üncü Uluslararası Hazar Şiir Akşamları 26 Mayıs 2016 Perşembe günü şiir sohbetleri ve imza günleri ile başlayacak. Sergiler, paneller, geleneksel hale gelen Şairler Yürüyüşü, Kürsübaşı programları ile devam edecektir. 28 Mayıs Cumartesi günü Hazar Gölü kıyısında gerçekleştirilecek olan Şiir Gecesi'nin ardından 29 Mayıs 2016 Pazar günü misafirlerin uğurlaması ile sona erecektir" ifadelerinde bulundu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Üniversitesi Murat Zorluoğlu Türkiye Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title