Haberler

Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, " Ülkemizin, Ahilik Teşkilatı’nda, Hacı Bayram-ı Veli dergahındaki örneklerde olduğu gibi dini, beşeri, tarihi ve kültürel geçmişi ile harmanlanmış bir kalkınma modelini benimsemesi çok daha isabetli olacaktır" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, " Ülkemizin, Ahilik Teşkilatı'nda, Hacı Bayram-ı Veli dergahındaki örneklerde olduğu gibi dini, beşeri, tarihi ve kültürel geçmişi ile harmanlanmış bir kalkınma modelini benimsemesi çok daha isabetli olacaktır" dedi.

Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu, 25-26 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Ankara Kalkınma Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği'nin organizasyonu ile gerçekleşen programda Anadolu'nun manevi liderlerinden Hacı Bayramı-ı Veli anıldı.

Hacı Bayram-ı Veli'nin düşünce dünyasının ele alındığı sempozyum açılışına, Ankara İl Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği Başkanı Murat Türkmen ile akademisyenler ve çok sayıda Ankaralı katıldı.

"ANKARA'NIN SOSYO KÜLTÜREL DEĞERLERİNİN YAŞATILMASI VE YAYGINLAŞTIRILMASINA DÖNÜK PROJELER"

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık şunları söyledi:

"Ajansımız, bölgesel kalkınmada ekonomik ve teknolojik katma değer üreten projeleri desteklemenin yanı sıra insan unsurunu merkeze alan ve içtimai hayatımızın inkişafına öncülük edecek projelere de büyük önem atfetmektedir. Bu çerçevede, Ajansımız tarafından Ankara'nın sosyal kalkınmasına yönelik projelere bugüne kadar 30 milyon TL'lik finansman sağlanmış olup bu desteğin kayda değer bir bölümü Hacı Bayram-ı Veli gibi, 'Ahilik' kültürü gibi Ankara'nın sosyo-kültürel değerlerinin yaşatılması ve yaygınlaştırılmasına dönük projelere tahsis edilmektedir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'den ve Peygamber Efendimiz'in sünnetinden hayat bulan bu değerler zinciri, genel anlamıyla; sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal boyutları olan bir milli kültür, iman, ahlak, yiğitlik ve diriliş hareketleridir. Ajansımız, bir toplumun tekemmülünde ekonomik kalkınmanın tek başına yeterli olmayacağı gerçeğinden hareketle Ankara'daki sosyal hayatın gelişmesi sürecinde de öncü olmayı hedeflemektedir. Ahilik Teşkilatı'nda, Hacı Bayram-ı Veli dergahındaki örneklerde olduğu gibi, ülkemizin; dini, beşeri, tarihi ve kültürel geçmişi ile harmanlanmış bir kalkınma modelini benimsemesi çok daha isabetli olacaktır."

Sempozyuma Türkiye ve dünyadan çok sayıda konuşmacı katıldı. Katılımcılar arasında Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu, Prof. Dr. Yakup Çiçek, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Kenan Erdoğan, Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Prof. Dr. Dossay Kenzhetayev (Kazakistan), Doç. Dr. Huraman Hummatova (Azerbaycan), Prof. Dr. Safvet Haliloviç (Bosna Hersek) ve Sawadogo Noufo (Burkino Faso) gibi alanında değerli akademisyenler de yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title