Haberler

Uluslararası Gönderiye Türk Markası Geliyor

PTT Genel Müdürü Tural."Türkiye'den tüm dünyaya kolay paket gönderimi için Türk Paket Ekspres (TURPEX) adında kendi markamızı oluşturduk" "Bu kapsamda yarından itibaren ülke genelinde gönderi kabulüne başlıyoruz".

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Türkiye'den tüm dünyaya kolay paket gönderimi için Türk Paket Ekspres (TURPEX) adında kendi markalarını oluşturduklarını belirterek, yarından itibaren ülke genelinde gönderi kabulüne başlayacaklarını bildirdi.

Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtdışı varışlı gönderilerin alıcılarına ulaştırılmasında belli bir teslim süresinin müşterilere sunularak hizmet kalitesinin yükseltilmesi, yurtdışı gönderi trafiğinin artırılması, özellikle yabancı posta idareleri ve uçak taşıma şirketleri ile ayrı ayrı yapılan hesaplaşmaların asgari düzeye indirilmesini sağlamak amacıyla, PTT işyerlerinden kabulü yapılan yurtdışı varışlı gönderilerin taşınması, dağıtım ve tesliminin tek elden yapılması için bir anlaşma yaptıklarını belirtti.

Anlaşma kapsamında, hızlı kargo taşımacılığına uygun olarak yeni bir gönderi türünü hizmetlerine dahil ettiklerine işaret ederek Tural, "Türkiye'den tüm dünyaya kolay paket gönderimi için Türk Paket Ekspres (TURPEX) adında kendi markamızı oluşturduk. 'TURPEX' ve 'TPX' (Türk Parcel EXPRESS) markaları noter kanalıyla alındı ve idaremiz adına tescil edildi. 174 ülke için hazırlanan "TURPEX Gönderi Ücret Tarifesi" Yönetim Kurulumuz tarafından onaylandı" ifadesini kullandı.

Tural, alt yapı çalışmaları kapsamında gönderi kayıt ve takibi için şirket işletme ve teknik ekipleriyle yapılan çalışma sonucunda, oluşturulan TURPEX kabul ekranı ile şirket ve PTT sistemlerinin entegrasyonunun sağlandığına dikkati çekerek, iş akışının hazırlandığını, hesaplaşma ve raporlama ile TURPEX logo ve etiket tasarım çalışmaları tamamlandığını kaydetti. Tural, 21 Mart'ta İstanbul Sirkeci, Beşiktaş, Aksaray, Şişli, İstoç merkezleri ile Ankara Ulus, Yenişehir, İzmir Basmane Konak ve Karşıyaka merkezlerinde test kabulüne başlandığını ifade ederek, "Tarsus, Antakya, Sivas ve Manisa merkezlerince deneme kabulleri yapıldı. Test çalışmaları olumlu geçti. Bu kapsamda yarından itibaren ülke genelinde gönderi kabulüne başlıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Osman Tural Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title