Haberler

Uluslararası Göçmenler Günü

Güncelleme:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce yarın düzenlenecek resepsiyonda, Anadolu Ajansı objektiflerinden ''Her Göç Bir Hikayedir'' konulu fotoğraf sergisi açılacak.

Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla yarın Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı'nın işbirliğinde  "Her Göç Bir Hikayedir" konulu fotoğraf sergisi açılacak.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce resmi olarak bu yıl ikincisi kutlanacak "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" dolayısıyla yarın Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde resepsiyon verilecek.

Resepsiyona, Türkiye'nin çeşitli illerinden  "düzenli göçmen, şartlı mülteci ve sığınmacı" konumunda her yaş grubundan göçmen katılacak.

Göç alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katılacağı resepsiyonda, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı'nın işbirliğinde  "Her Göç Bir Hikayedir" konulu fotoğraf sergisi de açılacak.

Sergide 10 ilde bulunan göçmenlerin fotoğraflarının yanı sıra bu kişilerle yapılan röportajlara da yer verilecek. Resepsiyonda ayrıca  Türkiye genelinden 14 il valiliği, uluslararası kuruluşlar ve bazı üniversitelerin Türkçe öğrenim, araştırma ve uygulama merkezlerine ait stantlarda da göçmenlerle tanışma etkinliği yapılacak.

Göçmenlerin yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturma amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, 19-20 Aralık 2014 tarihinde Ankara "I. Uluslararası Göç Araştırmaları Çalıştayı" düzenlenecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title