Haberler

Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatınca (UCLG-MEWA), Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi"nin son gününde yerli ve yabancı katılımcılar, Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran Konteyner Kenti gezdi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatınca (UCLG-MEWA), Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi"nin son gününde yerli ve yabancı katılımcılar, Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran Konteyner Kenti gezdi.

Zirvenin son gününde konteyner kentte Suriyeli sığınmacılarla bir araya gelen yerli ve yabancı katılımcılar, Suriyelilerin eğitim aldığı okulları ve meslek kurslarını inceledi. Buralarda sığınmacılarla görüşen katılımcılar, ayrıca bazı sığınmacı aileleri kaldıkları konteynerlerde ziyaret etti.

Zirve, katılımcıların Harran ilçesindeki konik kubbeli evlerle, ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu alanı gezmesiyle sona erdi.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvenin çalışmaları kapsamında konteyner kenti gezdiklerini ve burada yaşayan Suriyelilerle bir araya gelme fırsatı bulduklarını söyledi.

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin yaşam şartlarının diğer ülkelere göre çok iyi oyduğunu vurgulayan Duman, "Buna rağmen bu insanları saraylarda da yaşatsak kendi evlerindeki mutluluğu sağlayamayız, bunun farkındayız. Hep beraber, ülke olarak onları nasıl daha iyi yaşatabiliriz ? Sürdürülebilir şekilde bunun mücadelesini vermek zorundayız." dedi.

Suriyelilerin evlerine döndüklerinde hayatlarında kopuk bir dönemin olmaması için özellikle gençlerin eğitimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Duman, kamp yetkilileriyle görüşerek bir yer tahsisi yapıldığını, bu yerin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından dizayn edilerek bir kütüphaneye dönüştürüleceğini kaydetti.

Kütüphaneye daha çok çocuk ve gençlerin yararlanacağı kitaplar göndereceklerini aktaran Duman, şöyle konuştu:

"Kamp hayatını sürdüren gençlerin, kadınların ve diğer insanlarımızın günlük faaliyetlerini daha iyi götürebilmeleri ve kendilerini geleceğe hazırlamaları, dünyadan umutlarını kesmemeleri, dünya ile bütünleşmeleri bağlamında buraya Türkçe, İngilizce ve Arapça yayınları göndereceğiz. Ayrıca buradaki şartları da tüm dünyaya duyurma konusunda da çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Duman Orta Doğu Şanlıurfa Harran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title