Haberler

Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları" Sempozyumu

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları" konulu sempozyum başladı.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları" konulu sempozyum başladı.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AGÜ Rektörlük konferans salonundaki sempozyumda, Portekiz, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fas, Belçika İsveç, İspanya, Mısır ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu 33 ülkeden katılımcılar bulunuyor.

Sempozyumun açılışında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüntülü mesajı yayımlandı.

Açılışta konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, tüm dünyanın bir değişim sürecinde olduğunu, bunun sonucunda da üniversitelerin, yüksek öğretim sistemlerinin hatta şirketlerin, kurum ve kuruluşların bile değişmekte olduğunu belirtti.

Şirketlerin, diğer kurum ve kuruluşların artık meslek sahibi diplomalı insanlar aramadığını, esnek, her konuda bilgili, fikir yürütebilen, yaratıcı fikir üreten, mesleğine tutkulu ve hayal kuran gençler aradığına dikkati çeken Sabuncuoğlu, gençlerin de buna ayak uydurması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu da ajans olarak öncelik verdikleri projeleri anlattı.

Gençleri, ulusal ajanslardaki projelerde yer almaya davet eden Kamiloğlu, sadece 2016 yılında 32 "Erasmus + Programı" üyesi ülkeden yapılan 42 bin proje başvurusunun 10 binden fazlasının Türkiye'den olduğunu bildirdi.

SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi Başkanı ve Fransa Ulusal Ajansı Başkan Yardımcısı Bernard Abrignani de gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri, hareketli olmaları ve kendilerini farklı kültürlere hazırlamaları gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, AGÜ ile AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi arasında "Çok Dilli Eğitim Portalı" için protokol imzalandı.

Portal, hiçbir dil veya kültür engeli olmaksızın tüm gençlere ve gençlik çalışanlarına fayda sağlıyor. Portala, Türkçe olarak da ulaşılabiliyor.

Çeşitli sunumların ve grup çalışmalarının da yapılacağı, İngilizce olarak gerçekleştirilen sempozyum, 3 gün devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Çek Cumhuriyeti Danimarka Portekiz Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title