Haberler

Uluslararası Doktorlar Birliği Viranşehir'de

Güncelleme:

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) üyeleri Viranşehir'deki Yezidilere psikolojik ilk yardımda bulunmak ve genel durum tespiti yapmak üzere 21 Ağustos Perşembe günü Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir çalışma düzenledi.

İleri düzeyde destek gereken kimi hastaları tanılayarak takibe aldıklarını söyleyen ekip doktorları, gece uykusunda bozulmalar olan çocuklar ve kimi erişkinler için gerekli ilaçları da reçete ettiklerini aktardılar. Ziyaret sırasında farklı ebatlarda çocuk bezi, farklı yaş gruplarına yönelik süt tozu ve tüm çocuklara şeker de dağıtıldı. Konukevinde bulunan çevreden toplanmış ilaçların kontrollerini yapan ekip, birkaç hastaya bu ilaçlar arasından seçip reçetelerini orada teslim etti.

Viranşehir ilçesinde 1 konukevi ve 7 köy, kadın ve çocukların ağırlıklı olduğu yaklaşık 800 Yezidi'yi ağırlıyor. Bir Özel Tıp Merkezi Yezidiler'i ücretsiz muayene edeceğini açıklamışken, ilçedeki hemen her eczane hiçbir ücret istemeden ilaçları temin etmeye hazır olduklarını söylüyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Viranşehir Şanlıurfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title